Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1031) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -857- (εκ των οποίων 11- διακινητές)
Για ληστεία: - 1 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -33-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -4-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 1 2-
Για πλαστογραφίες: - 1 -
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -4-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -8-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -44-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -45-
Για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα: -4-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση: - 2-


Για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων: -1-
Για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξης: - 1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -14-
Εξιχνιάστηκαν:
Τρεις υποθέσεις ληστειών
Εξήντα υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων
Έξι υποθέσεις όπλων
Είκοσι εννέα υποθέσεις ναρκωτικών
Εννέα υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών
Δύο υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων
Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -194- κιλά και -658,06- γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης: -16-
Ηρωίνη: -203,03- γραμμάρια και (1,15) ml
Ναρκωτικά χάπια:-5-
Πιστόλι Κρότου:-1-
Κυνηγετικά όπλα: -5-
Όπλο τύπου φλόμπερ:-1-
Ζυγαριές: -4-
Λαθραίος καπνός: -1221,8- γραμμάρια
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -10-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Εξιχνιάστηκε πλήθος διαρρήξεων σε οχήματα, που έγιναν κατά το τελευταίο τρίμηνο, στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά, 37 και 27 ετών, ως δράστες των κλοπών. Διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει (17) κλοπές και απόπειρες κλοπών από οχήματα στην Θεσπρωτία και (35) κλοπές και απόπειρες στην Πρέβεζα. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρησιμοποίηση διαρρηκτικού εξοπλισμού παραβίασης των παραθύρων ή της κλειδαριάς των οχημάτων.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, ζευγάρι αλλοδαπών ( 27χρονος υπήκοος Αλβανίας και 36χρονη υπήκοος Ρουμανίας) , που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων και κατασχέθηκαν (155,7) γραμμάρια ηρωίνης, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Συνελήφθη 28χρονος Αλβανός διακινητής ναρκωτικών στα Ιωάννινα , ο οποίος κατείχε και εμπορεύονταν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, χρησιμοποιώντας το σπίτι του και υπαίθριους χώρους ως κρύπτες ναρκωτικών ουσιών . Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -24,7- γραμμάρια ηρωίνης, -1.980- γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.
Συνελήφθησαν, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, στο Σμέρτο, στο Ράγιο, στην Κώτσικα και στον Αμπελώνα Θεσπρωτίας, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και ένας 50χρονος ημεδαπός, οι οποίοι μετέφεραν, με σκοπό την εμπορία, είτε πεζοί είτε με αυτοκίνητα, συνολικά (166) δέματα που περιείχαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους (165) κιλών και (66) γραμμαρίων.
Συνελήφθησαν στην πόλη της Άρτας, τέσσερα άτομα (ένας 39χρονος άνδρας, μία 66χρονη γυναίκα και δύο ακόμη γυναίκες Ρομά, ηλικίας 18 και 17 ετών), για κλεπταποδοχή κοσμημάτων. Οι δύο γυναίκες Ρομά πήγαν σε χρυσοχοείο, 66χρονης ημεδαπής και της πούλησαν κλεμμένα χρυσαφικά, τα οποία στη συνέχεια η 66χρονη μεταπώλησε σε 39χρονο κοσμηματοπώλη στην πόλη της Άρτας.
Συνελήφθησαν, στην Κακαβιά, στα Ιωάννινα και στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Σερβίας, που αναζητούνταν με εντάλματα σύλληψης ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστικών αρχών, για σοβαρά αδικήματα (εμπόριο κοκαΐνης, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε σπίτια, οργανωμένη ένοπλη ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, υπόθεση ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και σωματικής βλάβης).
Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στο Γκρίμποβο Άρτας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 21 και 20 ετών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους πωλητές κλινοσκεπασμάτων, μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα ενώ απώθησαν κατά τη διαφυγή τους την 76χρονη ιδιοκτήτρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 66χρονου ημεδαπού στην Ελεούσα Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονης ημεδαπής Ρομά και ενός άνδρα συνεργού της, οι οποίοι πλησίασαν τον 66χρονο και του απέσπασαν με τη χρήση βίας, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή (100.000) ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών κατ΄ επάγγελμα.