Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, διοργανώνει σεμινάρια πολυφωνικού τραγουδιού, κάθε Τρίτη 18.30'-19.30' στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, Πλατεία Κοτζιά

Αριθ. Πρωτ. 2741          Αθήνα   10-11-2015

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, πασχίζει με πολλούς τρόπους για τη διάσωση, την προβολή και τη διάδοση της Ηπειρώτικης Παράδοσης. Πέρα από τον πλούτο των εκδηλώσεων, εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει την Παραδοσιακή Χορωδία της Π.Σ.Ε. ενώ εδώ και τρία χρόνια δημιούργησε το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Το Ε.Η.Π.Τ. αποτελεί κέραια συμβολή της Π.Σ.Ε. στην προσπάθεια ανάδειξης και διάδοσης αυτού του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού, αυτού του μονάκριβου στολιδιού του Ηπειρώτικου Λαϊκού Πολιτισμού. Στα χρόνια της λειτουργίας του ένωσαν τις δυνάμεις τους δύο από τους πλέον πολύχρονους δασκάλους του είδους, οι Βαγγέλης Κώτσου και Αλέξανδρος Λαμπρίδης, πλαισιωμένοι κατά περιόδους από σημαντικούς αυθεντικούς ερμηνευτές (Δήμος Δέδες, Ανθούλα Κώτσου, Βαγγέλης Καρέτσος κ.ά.). Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν παρουσιάσει τους καρπούς της μαθητείας τους σε σειρά εκδηλώσεων («Πίτα του Ηπειρώτη», «Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού» κα). Στην ίδια συνδημιουργική λογική θα συνεχίσει και φέτος τη λειτουργία του, στην απαρχή του τέταρτου, ετήσιου κύκλου σεμιναρίων. 
Με δάσκαλο του Εργαστηρίου τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, «κεραντζή» του Πολυφωνικού Καραβανιού, πλαισιωμένο από την Αλίκη Γκανά, και με την, κατά διαστήματα, μετάκληση σημαντικών ερμηνευτών ή ερευνητών του είδους, η Π.Σ.Ε προσκαλεί στα φετινά σεμινάρια που θα αγκαλιάσουν το σύνολο των περιοχών της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας (Πωγώνι, Άνω Πωγώνι, Παρακάλαμος, Μουργκάνα, Δερόπολη, Βούρκος, Χειμάρρα).
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 6:30-7:30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος) και η παρακολούθησή τους γίνεται με ένα ελάχιστο μηνιαίο αντίτιμο 5 ευρώ για τα έξοδα του Εργαστηρίου. Η πανηγυρική έναρξη των φετινών σεμιναρίων θα γίνει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 6:30 μμ.  – εκτάκτως λόγω της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – και η συνέχειά τους θα είναι κάθε Τρίτη στις 6:30 μμ.
Η Π.Σ.Ε. απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στα σεμινάρια, ιδιαίτερα στα μέλη της – στα μέλη των Αδελφοτήτων, των Συλλόγων, των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών – αλλά και σε κάθε ιχνηλάτη της λαϊκής παράδοσης να κοινωνήσουν στην μονάκριβη πολυφωνική κληρονομιά, συμβάλοντας στον αγώνα για την επιβίωση και τη διάδοσή της. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ή προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στα σεμινάρια που αποτελούν ένα κάλεσμα σε ένα υπέροχο ταξίδι στα αθησαύριστα τοπία της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας, σε εδάφη συλλογικού ήθους, νοοτροπίας και έκφρασης ιδιαίτερα σημαντικών στις μέρες μας.
Πληροφορίες για εγγραφές: 210  3241137, γραμματεία Π.Σ.Ε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος   Η Γεν.  Γραμματέας


Γιώργος Αρ. Δόσης Ελευθερία  Σιαμέτη

Δείτε ένα video με το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος