Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2015) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Δημητρίου ΤΣΑΚΝΑΚΗ.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 19 έως και 22-10-2015, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.
Για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Διπλή γιορτή σήμερα για την Ελληνική Αστυνομία, γιορτάζει την ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Προστάτη του Σώματος, τον Άγιο Αρτέμιο.
Η διπλή αυτή γιορτή είναι μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς, κατά την οποία αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας και την παρακαταθήκη που μας παρέδωσαν προγενέστεροι συνάδελφοί μας, πρέπει να συνεχίσουμε, με δύναμη και αυταπάρνηση, την πορεία του Σώματος, με προστάτη και φάρο μας τον Άγιο Αρτέμιο, του οποίου οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά, αναφέρθηκαν και στην διαταγή του κ. Αρχηγού.
Εμείς, ως οι σημερινοί αστυνομικοί, οφείλουμε να διατηρήσουμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που παραλάβαμε από τους προκατόχους μας, κάποιοι από τους οποίους έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα, και οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας, στις νεότερες και επερχόμενες γενιές αστυνομικών.

Ο Έλληνας αστυνομικός, σήμερα, δίνει καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, σε όλες τις μορφές και προσπαθούμε να πλησιάσουμε την κοινωνία και να είμαστε πιο κοντά στον πολίτη. 
Θεσμοί που δημιουργήθηκαν, όπως ο αστυνομικός της γειτονιάς, η ώρα του πολίτη, των θεσμών και των κοινωνικών εταίρων, οι κινητές αστυνομικές μονάδες, είναι αστυνομικές δράσεις που έρχονται να πλησιάσουν πιο κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του, με σκοπό την καλύτερη επαφή και επικοινωνία»