Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ιωάννινα: Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο μη νόμιμους αλλοδαπούς

Σε βάρος του 61χρονου διακινητή, εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (23-10-2015) το μεσημέρι στο 2ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας ημεδαπός, ηλικίας 61 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 61χρονος είχε επιβιβάσει σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 38 και 24 ετών, μαζί με το ανήλικο παιδί τους, προκειμένου να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας.
Όπως διακριβώθηκε, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα ενώ σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 61χρονου διακινητή εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για φοροδιαφυγή, παραβάσεις του Δασικού Κώδικα, παραβίαση φύλαξης της Αρχής και κλοπή.
Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών, κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.