Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Χορήγησης υποτροφίας από το Κληροδότημα «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ»

Χορήγηση υποτροφίας από το Κληροδότημα ‘’ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ  ΔΑΛΛΑ’’ σε υποψηφίους πτυχιούχους νομικών ή πολιτικών επιστημών πανεπιστημίου εσωτερικού ή εξωτερικού και σε περίπτωση δε μη υπάρξεως αυτών των ειδικοτήτων πτυχιούχοι άλλων ειδικοτήτων ή επιστημών.
 Η  υποτροφία θα αφορά  το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και οι  υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι τριάντα (30) ετών συμπληρωμένων.

 Η υποβολή των δικαιολογητικών θα πρέπει να γίνει εντός δύο (2) μηνών.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Χορήγησης υποτροφίας από το Κληροδότημα ‘’ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ  ΔΑΛΛΑ’’ σε υποψηφίους πτυχιούχους νομικών ή πολιτικών επιστημών πανεπιστημίου εσωτερικού ή εξωτερικού και σε περίπτωση δε μη υπάρξεως αυτών των ειδικοτήτων πτυχιούχοι άλλων ειδικοτήτων ή επιστημών.


Η  υποτροφία θα αφορά  το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου, ως Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος  «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ  ΔΑΛΛΑ», να προβεί στην έγκριση προκήρυξης για χορήγηση υποτροφίας
Διακηρύσσει
Τη χορήγηση υποτροφίας,πό τα έσοδα του Κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ  ΔΑΛΛΑ» της Τοπικής Κοινότητας Δελβινακίου του Δήμου Πωγωνίου, σε υποψηφίους πτυχιούχους νομικών ή πολιτικών επιστημών πανεπιστημίου εσωτερικού ή εξωτερικού και σε περίπτωση δε μη υπάρξεως αυτών των ειδικοτήτων πτυχιούχοι άλλων ειδικοτήτων ή επιστημών
1. Η υποτροφία θα είναι διάρκειας δυο ετών και θα ανέρχεται στο ποσό του ετήσιου τόκου του κεφαλαίου της εν λόγω Δωρεάς Εάν συνεχιστεί και για δεύτερο έτος θα απαιτηθεί η καταβολή του νέου ετήσιου τόκου του ίδιου κεφαλαίου Το ίδιο θα γίνει εάν θα συνεχιστεί για ένα επιπλέον εξάμηνο , οπότε θα καταβληθούν οι τόκοι ενός εξαμήνου του παραπάνω κεφαλαίο.  
2.Ο υποψήφιος θα κατάγεται από γονείς ή γονέα Δελβινακιώτη   ή θα πρέπει ο ίδιος να είναι δημότης Δελβινακίου από ένα τουλάχιστον χρόνο πριν από τη χορήγηση της υποτροφίας.
3. Αρμόδιο όργανο προς επιλογή του υποψηφίου είναι  η οικονομική επιτροπή ως διαχειριστική επιτροπή του εν λόγω κληροδοτήματος με τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Δελβινακίου  
4. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι τριάντα (30) ετών συμπληρωμένων.
5. Οι υποψήφιοι πρέπει  να γνωρίζουν μια τουλάχιστον γλώσσα από τις εξής: Αγγλική, γαλλική, γερμανική ή ιταλική και η επάρκεια στη γλώσσα θα προκύπτει από πτυχίο  LOWER ή ανάλογο άλλης γλώσσας ή από πιστοποιητικό επισήμου φροντιστηρίου ξένης γλώσσας.
6. Χώρα σπουδών θα είναι μια από τις παρακάτω: Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ, ανάλογα και από  τη γλώσσα  που γνωρίζει ο υποψήφιος.
7. Επί πολλών υποψηφιοτήτων η Οικονομική Επιτροπή  επιλέγει αυτόν που έχει καλύτερη βαθμολογία, σε περίπτωση δε ίδιας βαθμολογίας πρέπει να επιλέγεται ο πτωχότερος.      
8.Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης-υποτροφίας , ύψους τετρακόσια εξήντα δύο ευρώ και  31 λεπτά   (462,31€) θα καταβληθεί εφάπαξ στους δικαιούχους εντός του έτους 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι, οφείλουν να υποβάλουν και να προσκομίσουν στη  γραμματεία του Κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ’’»  στο Δημοτικό Κατάστημα  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ  σε διάστημα δύο (2) μηνών από την  ημέρα δημοσίευσης της παρούσας στον Τύπο τα παρακάτω δικαιολογητικά.
α. Αντίγραφο πτυχίου
β. Αίτηση, με όλα τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, διεύθυνση και τηλέφωνο
γ. Βεβαίωση της σχολής στην οποία θα ακολουθήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές
δ. Πιστοποιητικό γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης των γονέων.
ε. Αντίγραφο Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου Εισοδήματος (Εκκαθαριστικό) των αιτούντων - εφόσον υποβάλλουν δηλώσεις- και των γονέων τους οικονομικού έτους 2014 (εισοδήματα χρήσης 2013).
στ. Έντυπο Ε9 Δήλωση στοιχείων ακινήτων
η. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 με την οποία ο υποψήφιος να δηλώσει: ότι δεν έλαβε ή δεν λαμβάνει για τις μεταπτυχιακές σπουδές υποτροφία από άλλη  πηγή για το σκοπό αυτό.
9.  Ο υπότροφος υποχρεούται  να υποβάλει στην Οικονομική Επιτροπή  στο τέλος κάθε έτους στοιχεία της πορείας των σπουδών του (βαθμολογία κ.λ.π.) από το πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζει.
10. Η Οικονομική Επιτροπή ως Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ», μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, συνεδριάζει και εξετάζει τις αιτήσεις και τα λοιπά δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν και επιλέγει – ανακηρύσσει, με αιτιολογημένη απόφασή της, συντάσσοντας σχετικό πρακτικό, τους δικαιούχους που θα ενισχυθούν οικονομικά με την ανωτέρω υποτροφία.
11. Αιτήσεις εκπρόθεσμες και χωρίς να είναι πλήρη τα δικαιολογητικά δεν γίνονται δεκτές.
12.Η απόφαση επιλογής - ανακήρυξης του δικαιούχου θα τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Πωγωνίου , στο Δημοτικό κατάστημα Δελβινακίου  και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http:// www.pogoni.gr . Σχετική ένσταση κατά της παραπάνω απόφασης μπορεί να υποβληθεί μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την τοιχοκόλληση αυτής. Η ένσταση αυτή κατατίθεται με απόδειξη στη  γραμματεία του Κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ»- στο Δημοτικό Κατάστημα  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ.
13. Η παρούσα θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων του Δήμου Πωγωνίου στο Δημοτικό Κατάστημα Καλπάκι και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου  καθώς και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http:// www.pogoni.gr 
14. Περίληψη αυτής θα δημοσιευτεί σε μια (1) τοπική εφημερίδα σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη.
15. Η παρούσα προκήρυξη να αποσταλεί στην Περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για τις σχετικές εγκρίσεις (άρθρο 56 Ν 4182/2013) και θα ανακοινωθεί με δημόσια τοιχοκόλληση και ανακοίνωση στα σωματεία-αδελφότητες των Δελβινακιωτών που είναι σε άλλες πόλεις.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.
Δήμαρχος

Καψάλης Κωνσταντίνος