Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Η αρχαία Δωδώνη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στην καλύτερη χρονική συγκυρία, την ώρα που τα Γιάννενα διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του Πολιτισμού για το 2021, το Μουσείο της Ακρόπολης έχει την πρόθεση να προβάλει στους πολυπληθείς επισκέπτες του την αρχαία Δωδώνη.
Χθές το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή, πρόεδρο και «ψυχή» του Μουσείου της Ακρόπολης, συνοδευόμενο από τον επικεφαλής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κώστα Σουέρεφ και συζήτησαν πάνω σε αυτή την προοπτική.


«Καλωσορίζω στο Δημαρχείο Ιωαννίνων μια εξέχουσα προσωπικότητα».
 Με αυτή τη φράση υποδέχθηκε τον κ. Παντερμαλή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, λέγοντας πως «είναι πολύ σημαντικό και για μένα προσωπικά και για τα Γιάννενα, να μας επισκέπτονται τέτοιου βεληνεκούς προσωπικότητες, όταν τα Γιάννενα και η Ήπειρος διεκδικούμε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της. Σημειολογικά και ουσιαστικά αυτή η διασύνδεση είναι για μας σπουδαία, όταν μάλιστα σχεδιάζονται δράσεις που προβάλουν την Ήπειρο στο Μουσείο της Ακρόπολης».

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας «ο πολιτισμός ήταν πάντα από τα «φωτεινά» σημεία αυτής της χώρας. Έχουμε ανάγκη τον πολιτισμό, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεως γιατί λειτουργεί περίπου ως ψυχοθεραπεία».