Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Οι βουλευτές Ν. Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και Όλγα Γεροβασίλη συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, στην Άρτα

Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του στην Άρτα, την Παρασκευή 12/6/2015, οι βουλευτές Ν. Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και Όλγα Γεροβασίλη. Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις, η μία στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, με την παρουσία των επικεφαλής αξιωματικών της Διεύθυνσης και η άλλη στο Δημαρχείο Άρτας, με τη συμμετοχή των τεσσάρων Δημάρχων του Ν. Άρτας, της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας.


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων,  ο κ. Αναγνωστάκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου σχεδιασμού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τόσο σχετικά με την καλύτερη λειτουργία της Αστυνομίας, όσο και τη συνεργασία του Υπουργείου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στα ζητήματα αυτά τοποθετήθηκαν κάνοντας και τις δικές τους προτάσεις οι παριστάμενοι βουλευτές, οι τέσσερις Δήμαρχοι και οι υπόλοιποι υπηρεσιακοί παράγοντες. 
Μετά το πέρας των δύο πραγματικά ουσιαστικών συναντήσεων, ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Τσίρκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 «Βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στα πλαίσια της συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας, με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών. Χρειάζεται μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της αστυνομίας και του πολίτη, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας. Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να λειτουργήσουν η επανασύσταση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς και οι κινητές αστυνομικές μονάδες, αλλά και η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους αστυνομικούς, η συνεχής εκπαίδευση και η σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή».