Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Η ώρα της κάλπης

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 π.μ. και θα κλείσουν στις 7 μ.μ..

Όλα έτοιμα είναι στην Περιφέρεια Ηπείρου για τις εκλογές της Κυριακής.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας, συνολικά στην Ήπειρο έχουν καθοριστεί 955 εκλογικά τμήματα και 5 Μεικτά εκλογικά τμήματα Ετεροδημοτών.
Στον Νομό Ιωαννίνων καθορίστηκαν 449 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στα Ιωάννινα (7ο Γενικό Λύκειο – πρώην κλασικό).
Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Άρτας, Α΄& Β΄ Αθηνών.
Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Ιωαννίνων, ανέρχονται σε 174.

Σύμφωνα με τον Γενικό υπεύθυνο των εκλογών για την Περιφέρεια Ηπείρου Βαγγέλη Βαγενά, θα υπάρχουν σε 113 εκλογικά τμήματα των Ιωαννίνων κινητά τηλέφωνα, ώστε να μεταδοθούν άμεσα αποτελέσματα και να υπάρξει μια ασφαλή εκτίμηση για το αποτέλεσμα περίπου στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής. 
Πόσους σταυρούς βάζω;
Σε ό,τι αφορά τους σταυρούς προτίμησης, στις εκλογικές Περιφέρειες με 1-3 έδρες οι εκλογείς βάζουν 1 σταυρό, στις εκλογικές Περιφέρειες με 4-7 έδρες οι εκλογείς βάζουν 2 σταυρούς, στις εκλογικές Περιφέρειες με 8- 12 έδρες οι εκλογείς βάζουν 3 σταυρούς και στις εκλογικές Περιφέρειες με 13 έδρες και άνω οι εκλογείς βάζουν 4 σταυρούς.

Σε περίπτωση πάντως που ξεχάσετε πόσους σταυρούς πρέπει να βάλετε, θα υπάρχει πινακίδα σε εμφανές σημείο κάθε εκλογικού τμήματος, στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός των σταυρών προτίμησης.