Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Προσεισμικός έλεγχος σε δημόσια κτίρια από κλιμάκια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς Χρήσης ξεκινά σε ορεινούς και δυσπρόσιτους Δήμους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυς Ευταξά.
Η Γενική Γραμματέας, με απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή (21/11/2014) προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπών πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κτιρίων και ελέγχου της μη δομικής τρωτότητας κτιρίων και εγκαταστάσεων αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Οι επιτροπές αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα και ξεκινούν τους ελέγχους από την Τ.Κ. Άνω Καλεντίνης του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη στην Άρτα την Τρίτη (25/11/2014) στις 11.30 π.μ. μετά από σχετική συνεννόηση με το Δήμαρχο Π. Μίγδο. Θα ακολουθήσει, την ερχόμενη εβδομάδα ανάλογη επίσκεψη στο Δήμο Νεστορίου στην Καστοριά.
Στόχος του προγράμματος μεταξύ άλλων είναι, η καταγραφή των κτιρίων και η πρώτη αποτίμηση της σεισμικής τους ικανότητας, προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε εθνικό επίπεδο για τον περαιτέρω έλεγχο και τη λήψη μέτρων προστασίας. Παράλληλα με τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο θα διενεργηθεί ,όπου απαιτηθεί και έλεγχος της μη δομικής τρωτότητας των κτιρίων ώστε να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από τους αρμόδιους φορείς.
Σύμφωνα με την απόφαση οι επιτροπές αποτελούνται από έμπειρους Μηχανικούς εκ των οποίων ο ένας υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού.
   
ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr