Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, προέκυψαν τα ακόλουθα:
 Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, σε βάρος ενός 38χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή αυτοκινήτου. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 38χρονος, την 23/24-08-2014, αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στο Κρυφοβό Ιωαννίνων.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού Ρομά, για διάρρηξη περιπτέρου στο Λούρο Πρέβεζας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος διέρρηξε δύο φορές το περίπτερο, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, αφαιρώντας τρόφιμα, αξίας 150 ευρώ.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, για κλοπή από δημοτικό σχολείο στην Ανατολή Ιωαννίνων. Ειδικότερα, από την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος την 01/02-04-2014 εισήλθε στο δημοτικό σχολείο και έκλεψε διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή από καφενείο στην Κρύα Ιωαννίνων. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αξιοποίηση αποτυπωμάτων, ο 36χρονος, την 09-07-2014, παραβίασε την πόρτα του καταστήματος και αφαίρεσε τρεις φορητούς υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο, ποτά και μικρό χρηματικό ποσό.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή από σπίτι στη Μανολιάσα Ιωαννίνων. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 18χρονος, τον Αύγουστο του 2013, αφού παραβίασε το παράθυρο της κουζίνας τους σπιτιού, εισήλθε στο εσωτερικό και αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.