Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Αύγουστο.
Συνελήφθησαν συνολικά (671) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -539- (εκ των οποίων -6- διακινητές)
Για ληστεία: - 1 -
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -16-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 13 -
Για πλαστογραφίες –υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης: -17-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -6-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -3-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-16-
Για δωροδοκία: -1-

Για ακούσια απαγωγή ανηλίκου: -2-
Για επαιτεία: -1-
Για συκοφαντική δυσφήμηση- ψευδή καταμήνυση: -9-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών: -1-
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -14-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί φορολογίας: -10-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -1-
Για υπεξαίρεση:-1-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων:-2-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -17-
Εξιχνιάστηκαν:

Ληστείες : -2-
Κλοπές – διαρρήξεις: - 23 -
Απόπειρα ανθρωποκτονίας:-1-
Υποθέσεις N . «περί Όπλων»: - 5 -
Υποθέσεις N . «πε ρί Ναρκωτικών» : - 17 -
Υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών: -5-
Υποθέσεις πλαστογραφίας-κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων: -15-
Κατασχέθηκαν:
Κάνναβη: 135 κιλά και 531,38 γραμμάρια κάνναβης
Ηρωίνη: 1,24 γραμμάρια
Φυτά κάνναβης: -181-
Κυνηγετικά όπλα: -5-
Πιστόλια – Αεροβόλα: - 4 -
Μαχαίρια: -2-
Πλαστ ά ταξιδιωτικά έγγραφα : - 15 -
Είδη παρεμπορίου:-1.966- είδη και -750- κιλά οπωροκηπευτικών
Λαθραίος καπνός: -2.420- γραμμάρια
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες): -8-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

Συνελήφθη, στο πλαίσιο συστηματικής αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών και το Γραφείο Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών Ηπείρου, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται στην ένοπλη ληστεία που έγινε την 03-04-2012 σε κοσμηματοπωλείο στο Μέτσοβο Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, 31 και 43 ετών, οι οποίοι ως οδηγοί τουριστικού λεωφορείου, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες .
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, υπόθεση ληστείας σε βάρος 22χρονου υπηκόου Πακιστάν, που είχε γίνει τα ξημερώματα της 28-07-2014 στη Στεφάνη Πρέβεζας. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 31χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και οπλοχρησία.
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών & Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας, 37χρονος Αλβανός, διότι σε βάρος του είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα σύλληψης για ληστείες. Ειδικότερα, ο 37χρονος διέπραξε (12) ληστείες, με την απειλή μαχαιριών και χρήση βίας, σε σπίτια ηλικιωμένων ατόμων, σε περιοχές της Πελοποννήσου (Ζαχάρω και Κυπαρισσία), κατά τα έτη 2011 και 2012.
Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, μία υπόθεση ζωοκλοπής - ζωοκτονίας από αγρόκτημα στο Κουτσελιό Ιωαννίνων καθώς και μία υπόθεση κλοπής από αποθήκη στα Μάρμαρα Ιωαννίνων. Δράστες είναι τέσσερις ημεδαποί ενώ σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια και αποθήκες τους στη Χρυσοβίτσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τεμαχισμένη ποσότητα κρέατος σε καταψύκτες και κλεμμένα γεωργικά εργαλεία.
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατά τη διάρκεια τοπικής εμποροπανήγυρης στη Σκουληκαριά Άρτας, αφού διαπληκτίστηκε με μικροπωλητές Ρομά, πυροβόλησε με πιστόλι 22χρονη Ρομά, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα. Το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο δράστης και το οποίο κατείχε παράνομα κατασχέθηκε.
Συνελήφθησαν στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, έμποροι ναρκωτικών, που μετέφεραν μεγάλη ποσότητα κάνναβης. Κατασχέθηκαν (115.300) γραμμάρια κάνναβης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και μία μοτοσικλέτα που προπορευόταν του έμφορτου οχήματος και λειτουργούσε ως προπομπός.
Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε, κρυμμένα σε νταλίκα, (19.655) γραμμάρια κάνναβης. Ο 53χρονος δράστης είχε τοποθετήσει τα ναρκωτικά, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μέσα σε λάστιχο του οχήματος.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν στις περιοχές Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο Πατιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, στην Φιλοθέη και στην Άνω Καλεντίνη Άρτας, στο Κοτσανόπουλο Πρέβεζας και στην Αγιά Πάργας, συνολικά (166) δενδρύλλια κάνναβης καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους (509) γραμμαρίων, ενώ σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος έξι (6) ημεδαπών.