Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Παράταση ενός μήνα στην καταβολή της α' δόσης του ΕΝΦΙΑ

Παράταση ενός μήνα για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος  Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό.
Στόχος της παράτασης είναι να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Στην ανακοίνωσή του τονίζεται ότι πρόκειται για «πρόταση που είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες το ΠΑΣΟΚ».


Επιπρόσθετα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί χθες «η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».
Την παράταση είχε προαναγγείλει το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος λέγοντας ότι μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 είχε πει: «Εντός της ημέρας θα δοθεί λύση στο θέμα». Αναφερόμενη στα λάθη που έγιναν στον υπολογισμό του Ειδικού Φόρου Ακινήτων, έριξε την ευθύνη σε μία αλυσίδα ανθρώπων και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.«...το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κτλ» σημείωσε.

Η κ.Βούλτεψη αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στους πολίτες είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους» κάνοντας επιπλέον λόγο για προσωρινότητά τους. «Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτων συνθηκών. Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά.