Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Υψηλές «πτήσεις» ξανά για την αμόλυβδη στο Νομό Ιωαννίνων

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα Γιάννενα καθώς πλησιάζουμε προς τα μέσα του καλοκαιριού, γεγονός που προβληματίζει τους πολίτες και ειδικά εκείνους οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι για διάφορους λόγους να κινούνται καθημερινά με το Ι.Χ..
Η αμόλυβδη πωλείται αυτές τις ημέρες στο Νομό μας έναντι 1,73 ευρώ το λίτρο, τιμή υψηλή κατά γενική ομολογία, ωστόσο, όπως αναφέρει στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, ήδη αυτή ακολουθεί πτωτική πορεία, αφού η βενζίνη πωλούνταν και ακριβότερα το προηγούμενο διάστημα.


Πού οφείλεται η νέα αυτή άνοδος της αμόλυβδης που παρατηρήθηκε από την αρχή του καλοκαιριού; Στα πολεμικά γεγονότα που συνέβησαν στο Ιράκ, απαντά ο κ. Κολόκας, προσθέτοντας ότι εξαιτίας της κρίσης αυτής στον Περσικό Κόλπο τα καύσιμα «πήραν» πάνω περίπου 5 έως 7 λεπτά το λίτρο. Τώρα όμως υπάρχει μια τάση μείωσης των τιμών, όπως επισημαίνει.
Τα πρατήρια σήμερα
Μπορεί να είμαστε σε περίοδο όπου παραδοσιακά αυξάνει η μετακίνηση των πολιτών με τα Ι.Χ., κυρίως λόγω των διακοπών, ωστόσο, η αύξηση του τζίρου στα πρατήρια των Ιωαννίνων είναι μάλλον ανεπαίσθητη και δεν θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες χρονιές, σημειώνει ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών. «Κάθε χρόνο είναι και χειρότερα τα πράγματα», τονίζει με έμφαση.
Πάντως, παρά την κρίση οι πρατηριούχοι το παλεύουν! Τουλάχιστον δεν υπήρξαν νέα λουκέτα στα Γιάννενα, ενώ άνοιξε ένα καινούριο κατάστημα στο Κατσικά. Φαίνεται πως η κατάσταση πάει να σταθεροποιηθεί κάπως.
Το σύστημα εισροών
Κανονικά και χωρίς προβλήματα δουλεύει πια στο Νομό Ιωαννίνων το σύστημα εισροών – εκροών. Όλα τα τοπικά πρατήρια το έχουν τοποθετήσει, αφού είναι υποχρεωτικό και γίνονται τακτικοί έλεγχοι, οπότε δεν είναι εύκολο να παρανομήσει κανείς.