Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Επιστρέφει το δώρο στον δημόσιο τομέα ως μπόνους

Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος» ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.
Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με το νέο σύστημα αξιολόγησης ένα ποσοστό έως 25% θα έχει βαθμολογία 9 έως 10 και θα θεωρούνται οι άριστοι υπάλληλοι, ένα ποσοστό έως 60% θα έχουν βαθμολογία 7 έως 8 και θα θεωρούνται ως καλοί υπάλληλοι, ενώ υποχρεωτικά ένα ποσοστό 15% θα πρέπει να λαμβάνει βαθμολογία από 1 έως 6 και θα θεωρείται ως προσωπικό χαμηλών δυνατοτήτων.
Από την αξιολόγηση του κάθε υπαλλήλου θα προκύπτει αύξηση αλλά και χρηματικό μπόνους. 
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η επαναφορά του λεγόμενου 13ου μισθού. 
Στο τέλος της χρονιάς δηλαδή ή σε δύο δόσεις μια το καλοκαίρι και μια στο τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι που αριστεύουν στις εξετάσεις θα λαμβάνουν ως μπόνους έναν μισθό εφάπαξ ή σε δύο δόσεις.
Το σχέδιο είναι ακόμη υπό συζήτηση ενώ παραμένει άγνωστο εάν οι εργαζόμενοι του δημοσίου που λαμβάνουν βαθμό από 7 ως 8 θα έχουν κάποιο όφελος ή όχι. 
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρχει μισθολογική επιβάρυνση για όσους αξιολογηθούν με βαθμό κάτω από τη βάση.


ΠΗΓΗ: www.newpost.gr