Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ημερίδα με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού», την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 10:15 π.μ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού», στο πλαίσιο του έργου VERSO(Volunteers for European Employment) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του προγράμματος InterregIVC.
 Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 10:15 π.μ. στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Dulac στα Ιωάννινα.
Σε αυτήν θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης όπως επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του έργου VERSO κ. Οδυσσέας Πότσης. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του παρόντος έργου από τη συντονίστριά του κ. Ελένη Καλαμπόκα ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ομιλία από τον κ. Σπύρο Νάκο, ειδικό εμπειρογνώμονα, Κοινωνικό επιστήμονα και μέλος της ομάδας Ευρώπη σχετικά με το κίνημα του Εθελοντισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προσέγγισης του θέματος ελληνικές εθελοντικές οργανώσεις θα εκθέσουν τις δραστηριότητες και το έργο τους στους ξένους εταίρους. Το λόγο θα λάβει αρχικά η κ. Ελένη Γαζή παρουσιάζοντας τη δράση της εθελοντικής οργάνωσης Έλιξ της οποίας είναι και πρόεδρος. Στο βήμα θα την ακολουθήσει η κ. Μαρία Βαφέα, μέλος της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων (ΧΕΝ) παρουσιάζοντας με τη σειρά της τις δικές τους δράσεις. Ακολούθως, ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της τοπικής Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί» θα αναλύσει τις δραστηριότητές τους. 
Οι παρουσιάσεις θα ολοκληρωθούν με την κ. Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου, Διευθύντρια της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου στο Κέντρο της Πωγωνιανής.
Με το πέρας των παρουσιάσεων θα υπάρχει ευκαιρία για τη διατύπωση ερωτήσεων και τη διεξαγωγή συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων.
Το κίνημα του Εθελοντισμού τυγχάνει εδώ και χρόνια μεγάλης ανταπόκρισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
Η δράση του αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την επίλυση προβλημάτων κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και βάση περαιτέρω ανάπτυξης. 
Η κινητοποίησή μας λοιπόν στο αντικείμενο αυτό προβάλλει ταυτόχρονα ως επιτακτική ανάγκη αλλά και ως ευκαιρία ανάπτυξης και εξέλιξης. 
Ο εθελοντισμός, αξία που πρεσβεύει και αναδεικνύει το έργο VERSO μπορεί και οφείλει να γίνει αρωγός για το αγαθό της εργασίας για όλους μας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr