Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων κύκλωμα διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε η δράση πέντε (5) μελών του κυκλώματος, δύο (2) εκ των οποίων είχαν ηγετικό ρόλο στην προμήθεια και διακίνηση των ναρκωτικών
 Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη του κυκλώματος
Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος - 43χρονος ημεδαπός - είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα
Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους -314,8- γραμμαρίων

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε η δράση πέντε (5) ημεδαπών μελών του κυκλώματος, εκ των οποίων τρεις άνδρες, ηλικίας 24, 43 και 24 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 32 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (28.04.2014) το μεσημέρι στη Βασιλική Ιωαννίνων και στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν τέσσερα (4) από τα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα οι δύο 24χρονοι άνδρες και οι δύο γυναίκες.
Επίσης, ο 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος βρίσκεται έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης των Ιωαννίνων, για παρόμοια αδικήματα.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 43χρονος είχε τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ πρωτεύοντα ρόλο στην περαιτέρω διάθεση της ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, είχε και η 34χρονη γυναίκα.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν σε σπίτι, όπου διαμένουν οι δύο 24χρονοι και η 32χρονη και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών, τα παρακάτω:
δεκαπέντε (15) συσκευασίες με ηρωίνη βάρους (314,8) γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε σωλήνα στον προαύλιο χώρο του σπιτιού
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Επίσης, κατασχέθηκαν και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.