Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Στην τελευταία του κατοικία ο Μακαριστός Θεόκλητος

Φωτό: Vagelis Giotopoulos 
Το ύστατο χαίρε σε έναν από τους κορυφαίους ιεράρχες της χώρας απηύθυνε σύσσωμη η τοπική κοινωνία, κλήρος και λαός, εκπρόσωποι της θρησκευτικής, πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο.
Πλήθος κόσμου έσπευσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, για να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία τον αοίδιμο Μητροπολίτη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, καθώς επίσης εκπροσώπων της κεντρικής και τοπικής πολιτικής σκηνής.


Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου, συνοδευόμενου από πλήθος άλλων κορυφαίων ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Ακολούθησαν οι επικήδειοι στους οποίους εκφράστηκε ο σεβασμός στο έργο και την πορεία του αοίδιμου Μητροπολίτη, ενώ ιδιαίτερα συγκινημένοι μίλησαν για τον Θεόκλητο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος.
Ακολούθως η πομπή κατευθύνθηκε πεζή μέσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης προς το νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων όπου η ηπειρώτικη γη υποδέχθηκε τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θεόκλητο.