Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Στέφανος Φούσας: «Δεν μπορεί πια να συνεχιστεί η σπατάλη στο χώρο της Υγείας»

Ενημερωτική ημερίδα  το Σάββατο ώρα 8:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Epirus Palace» με τίτλο «Οικονομική κρίση στην Ελλάδα και Υγεία»

Πολλά αλλάζουν το τελευταίο διάστημα στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και είναι σαφές ότι, αν οι μεταρρυθμίσεις γίνουν σωστά, θα μπει οριστικό τέλος στο «πάρτι» των υπερσυνταγογραφήσεων και της σπατάλης τεράστιων ποσών σε αχρείαστες εξετάσεις.
Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ξοδεύονται χρήματα για την Υγεία; Φυσικά, όμως αυτά δεν πρέπει να διατίθενται άσκοπα, αλλά εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη, τονίζει στον «Π.Λ.» ο διακεκριμένος Ηπειρώτης Καθηγητής και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας, με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση που θα διεξαχθεί μεθαύριο στα Γιάννενα η οποία έχει ως θέμα την οικονομική κρίση και την Υγεία!


«Να μπει μια τάξη…»
«Επιτέλους, πρέπει να μπει μία τάξη στο χώρο της Υγείας και οι γιατροί να χορηγούμε μόνο τα χρήσιμα σκευάσματα στους ασθενείς μας κι όχι αυτά που κοστίζουν. Δεν μπορεί πια τα συρτάρια και τα ντουλάπια στα σπίτια να είναι γεμάτα φάρμακα. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν οριστικά», σημειώνει με έμφαση ο κ. Φούσας και προσθέτει ότι στην σημερινή οικονομική κρίση πρέπει να ξέρουμε τι έχουμε και τι μπορούμε να ξοδεύουμε. Οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία είναι απαραίτητες, όπως λέει, χρειάζεται όμως ένα πλάνο με τα στάδια που πρέπει αυτή να ακολουθήσει.
Σωστή διαχείριση
Σύμφωνα με τον Καθηγητή από την μία πλευρά οι διευθυντές των Κλινικών και των Κέντρων Υγείας πρέπει να κάνουν σωστή κατανομή των χρημάτων που έχουν στη διάθεσή τους, να προϋπολογίζουν τα ποσά για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Από την άλλη και οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να γίνουν πιο συνειδητοποιημένοι και εδώ σημαντικό ρόλο παίζει η ενημέρωση.
«Υγιείς πολίτες είναι οι ενήμεροι πολίτες», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φούσας και σ’ αυτό ακριβώς αποσκοπεί η ημερίδα που θα λάβει χώρα το Σάββατο στην πόλη μας.
Η ενημερωτική ημερίδα
«Οικονομική κρίση στην Ελλάδα και Υγεία» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης η οποία θα γίνει το Σάββατο, ώρα 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Epirus Palace». Θα μιλήσουν δύο διακεκριμένοι σους τομείς τους επιστήμονες. Ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Υφαντόπουλος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Θα προεδρεύσει ο Καθηγητής κ. Στέφανος Φούσας. Έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό.