Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Public Issue: Λιγότερα χρήματα για τρόφιμα και θέρμανση το 71% των Ελλήνων!

Δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του WWF κατέγραψε τις καθημερινές δυσκολίες της νέας ελληνικής πραγματικότητας και τον αγώνα που κάνουν καθημερινά τα νοικοκυριά για να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες τους.
Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων φέρνουν περικοπές και στον οικογενειακό προϋπολογισμό, με το 81% των Ελλήνων να ξοδεύει λιγότερα χρήματα για θέρμανση ή την ψύξη του σπιτιού του, το 71% να έχει περιορίσει  τις αγορές τροφίμων, ενώ παράλληλα το 62% παραδέχεται ότι καταναλώνει λιγότερο κρέας μέσα στην εβδομάδα.
Το 86% των εθελοντών απάντησε ότι αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, όταν ερωτήθηκαν για το προσωπικό τους εισόδημα, και το 90% ανέφερε ότι έχει περικόψει σημαντικά το μπάτζετ για την αγορά ρούχων και παπουτσιών.
Την ίδια ώρα, το 74% παραδέχτηκε ότι έχει μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρισμού στο νοικοκυριό του.


To 63% ότι αναγκάστηκε να περιορίσει τη χρήση του αυτοκινήτου, το 14% πως αγόρασε μεταχειρισμένα αντικείμενα αντί για καινούργια και το 12% πως έχει συμμετάσχει σε διοργανώσεις ανταλλαγής αντικειμένων ή ρούχων χωρίς χρήματα.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα αναδεικνύεται όμως κι ένα αισιόδοξο μήνυμα. Τον τελευταίο χρόνο το 88% των πολιτών προσέφεραν χρήματα, ρούχα, παιχνίδια και φάρμακα σε όσους έχουν ανάγκη ή εργάστηκαν εθελοντικά για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους.


ΠΗΓΗ: www.enikos.gr