Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το συντονιστικό των κτηνοτρόφων της Ηπείρου καλεί στους κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση στη «Δωδώνη», την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 10:30 π.μ.

Το συντονιστικό των κτηνοτρόφων της Ηπείρου καλεί στους κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση στη «Δωδώνη», την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 10:30 π.μ.

Κάλεσμα για συγκέντρωση στη "Δωδώνη" στις 18 Σεπτέμβρη στις 10:30 το πρωί κάνει το συντονιστικό των κτηνοτρόφων της Ηπείρου.
Στο κάλεσμα αναφέρει:
«Επιτέλους οι άρχοντες αυτού του τόπου, ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την κτηνοτροφία να σβήνει και την ΔΩΔΩΝΗ, την κατάκτηση και την περιουσία των κτηνοτρόφων της Ηπείρου να απαξιώνεται. Με αποτέλεσμα τα παιδιά μας, οι οικογένειες μας και τα ζωντανά μας να πεινάνε. Μπαίνουμε σε νέα γαλακτοκομική περίοδο κι ακόμη μας χρωστάνε τέσσερις (4) μήνες από την προηγούμενη χρονιά, ενώ προσπαθούν με τις μεταχρονολογημένες επιταγές ως προκαταβολές να μας παραπλανήσουν. Όπως καταλαβαίνετε το μέλλον μας είναι αβέβαιο.
Τώρα όλοι μαζί, όλοι σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε αυτό που μας πρέπει, αυτό που μας αναλογεί. Να φτιάξουμε τα συλλογικά μας όργανα και να διεκδικήσουμε να πληρωνόμαστε για το προϊόν που παράγουμε, με την τιμή που μας αναλογεί και στην ώρα του, που τα σημερινά αφεντικά της ΔΩΔΩΝΗΣ, καθημερινά μας ληστεύουν. Ήρθε η ώρα ή πληρώνουν κανονικά αυτά που χρωστάνε σε χρήμα, τις προκαταβολές και το πριμ που παίρναμε από το 1963 που ιδρύθηκε η ΔΩΔΩΝΗ ή να πάνε από εκεί που ήρθαν…
Καλούμε όλους τους φορείς που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη της ΠΕΔ να υλοποιήσουν όσα είπαν και να βρεθούν στην πρώτη γραμμή συμπαραστάτες στον αγώνα μας».