Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Το TAXIS «μπλοκάρει» εκκαθαριστικά και καλεί τους πολίτες στις εφορίες

Μαζικά στις εφορίες για έλεγχο παραστατικών στέλνει χιλιάδες φορολογούμενους το TAXIS, καθώς «ανάβει κόκκινο» για τις φορολογικές τους δηλώσεις και μπλοκάρει την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος.
Σύμφωνα με τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς πρόκειται για μαζικό φαινόμενο, αφού, όπως λένε, υπάρχουν περιπτώσεις όπου για οχτώ στους δέκα πελάτες τους στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται ειδικό μήνυμα με το οποίο καλούνται να προσέλθουν για έλεγχο στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παραστατικά, βεβαιώσεις, αποδείξεις και αντίγραφα δηλώσεων προκειμένου να ελεγχθούν αν όσα έχουν αναγράψει στη δήλωση είναι αληθή.
Σύμφωνα με το «Έθνος», οι φορολογούμενοι που έχουν μεγάλη παρακράτηση φόρου, όσοι έχουν ενεργό «μπλοκάκι» αλλά και όσοι εμφανίζουν μεγάλες εκπτώσεις από δαπάνες ή δηλώνουν μεγάλη επιστροφή ΦΠΑ είναι οι πρώτοι στη λίστα για επανέλεγχο.

Οι πολίτες αυτοί καλούνται να περάσουν από την εφορία με όλα τους τα παραστατικά, από εκκαθαριστικό μισθοδοσίας και αποδείξεις, μέχρι δαπάνες για ενοίκια δίδακτρα, ασφάλιστρα κλπ.
Εάν από τον έλεγχο δεν προκύψει κάτι μεμπτό, τότε ειδοποιείται η ΓΓΠΣ ώστε να ξεμπλοκάρει το εκκαθαριστικό.
Με τον τρόπο αυτό όμως ταλαιπωρείται ο πολίτης ενώ χιλιάδες εκκαθαριστικά μένουν σε εκκρεμότητα και το κράτος χάνει έσοδα.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr