Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αδιάκοπες οι έρευνες για τους δύο δραπέτες

Aποφασισμένη να φθάσει μέχρις τέλους η ΕΛΑΣ…

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται σήμερα από την «εμφάνιση» των δύο Αλβανών δραπετών στη Θεσπρωτία και τα ίχνη τους εξακολουθούν να αγνοούνται.
Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς όλοι πλέον  γνωρίζουν ότι αν οι επικίνδυνοι κακοποιοί βρίσκονται ακόμη στην Ήπειρο,- που εξακολουθεί να είναι το πιθανότερο σενάριο-   τότε είναι θέμα χρόνου να «ξεμυτίσουν» από την κρυψώνα τους.  
Ο προβληματισμός που υπάρχει, σε μια τέτοια περίπτωση, είναι για τους συνεργούς που θεωρείται βέβαιο ότι έχουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αδύνατο να προμηθεύονται οι ίδιοι τρόφιμα για την επιβίωσή τους.
Η  αποφασιστικότητα να  συνεχιστούν οι  έρευνες στους ίδιους έντονους ρυθμούς και μέχρι εντοπισμού των δραπετών,   επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση που είχαν στην Ηγουμενίτσα ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τσακνάκης (που είναι επικεφαλής της επιχείρησης), ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κ. Τρομπούκης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, Αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ καθώς και τα προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Στη συνάντηση εκτός της συζήτησης για το επιχειρησιακό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη, έγινε εκτενής αναφορά και στα προβλήματα της καταπόνησης και εξάντλησης του Αστυνομικού Προσωπικού από το εξοντωτικό ωράριο, τις  αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες που είναι υποχρεωμένο να αντιμετωπίζει. Οι αστυνομικοί επεσήμαναν ότι όλα αυτά σωρευτικά, μειώνουν  το βαθμό ετοιμότητας , αντίδρασης και αποτελεσματικότητας  των αστυνομικών στην προσπάθεια αντιμετώπισης των επικίνδυνων κακοποιών.
Ο Επιθεωρητής, αντιστράτηγος κ. Τσακνάκης,    αναγνώρισε και ευχαρίστησε το προσωπικό για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε μέχρι σήμερα, και έδωσε οδηγίες  για τη λήψη μέτρων ανακούφισης του προσωπικού και την πιστή εφαρμογή του Π.Δ. που αφορά το χρόνο εργασίας.