Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Συνάντηση στην Περιφέρεια για τα Δημοτικά Σφαγεία Κεφαλοβρύσου του Δήμου Πωγωνίου

Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Πωγωνίου, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη, στον οποίο και έθεσε το ζήτημα της προσωρινής επαναλειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου Κεφαλόβρυσου.
Στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Οδυσσέας Πότσης και ο Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κων. Ζευγολάς.
Κατά τη διάρκεια της εκτενούς συζήτησης, αναφέρθηκε από τον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής, ότι η τρίμηνη προθεσμία που είχε δοθεί από την Περιφέρεια τον Ιανουάριο του 2012 για τις συμπληρωματικές εργασίες που απαιτούνται, έληξε χωρίς εκ μέρους του Δήμου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012.
Παρά ταύτα και προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το Σφαγείο για την κάλυψη των αναγκών της Πασχαλινής περιόδου, από τον Περιφερειάρχη δόθηκε εντολή και έγινε σήμερα νέος έλεγχος της Κτηνιατρικής, από τον οποίο διαπιστώθηκαν και πάλι ελλείψεις που έρχονται σε αντίθεση με τις Κοινοτικές Οδηγίες.
Επισημαίνεται ότι η λειτουργία των Σφαγείων ανήκει αποκλειστικά στην ευθύνη, κατά περίπτωση, είτε των Δήμων, είτε των ιδιωτών, ενώ στις Υπηρεσίες των Περιφερειών ανήκει η ευθύνη των ελέγχων και η τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και κανονισμούς που είναι υποχρεωμένη να τηρεί η χώρα μας.