Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΩΝ

Συνάδελφοι μία εβδομάδα πριν τις γιορτές, και ενώ οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το δώρο του Πάσχα, είναι άνεργοι ή και απλήρωτοι εδώ και μήνες, η πλειοψηφία των οδοντιάτρων βρίσκεται σε δεινή οικονομική και κοινωνική θέση.
Οι πολιτικές καταστροφής του κόσμου της εργασίας που εφαρμόζει η άθλια κυβερνητική τρόικα Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, σε όφελος του μεγάλου Κεφαλαίου, προκειμένου αυτό να καταλάβει νέα πεδία κερδοφορίας, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν επιτρέπουν άλλες αυταπάτες από το σύνολο των πληττόμενων οδοντιάτρων.
 
Η φοροληστεία πλέον που επιβάλλεται στα μικρά ιατρεία, καθιστά αδύνατη την λειτουργία των περισσότερων, προετοιμάζοντας μέσο του οικονομικού στραγγαλισμού τους την απρόσκοπτη επέλαση του μεγάλου Κεφαλαίου στον χώρο της πρωτοβάθμιας οδοντοστοματικής υγείας. Την ίδια στιγμή που η περίθαλψη για την πλειοψηφία του χειμαζόμενου και ανασφάλιστου λαού, αποκτά επείγοντα χαραχτήρα.
Στην ΕΟΟ οι καθεστωτικές φιλοκυβερνητικές φιλοΕΕ παρατάξεις των ΔΑΚΟ (ΝΔ),ΠΑΣΚΟ, ΑΣΚΟ, προωθούν μεθοδικά τις αποφάσεις των άθλιων μνημονιακών νόμων, θέτοντας καινούργια νομικά προσκόμματα στην λειτουργία των ιατρείων. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ σειράς μέτρων, iso, αξιολόγηση των ιατρείων, σε συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού, νέα πεδία κερδοφορίας στον τομέα συλλογής ιατρικών απορριμμάτων, δημιουργεί συνθήκες εξόντωσης, για την πλειοψηφία των οδοντιάτρων. Ανοίγοντας τον δρόμο για επέλαση των εταιριών!!!
Από την δυσμενή εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται κάτι καλό για τους ιατρούς, αλλά και τους εργαζόμενους δυνητικά ασθενείς. Το βλέπουμε εξάλλου καθημερινά πόσο χειροτέρεψαν οι υπηρεσίες, αλλά και το κόστος σε όλους τους τομείς που εισέβαλε το μεγάλο Κεφάλαιο.
Το βλέπουμε όταν οι νέοι συνάδελφοι αναγκάζονται να δουλέψουν με αμοιβές πείνας, στους μεγάλους ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.
Αποκτά επείγοντα χαραχτήρα, η ολοκληρωμένη πρόταση μας που έχουμε καταθέσει στους συναδέλφους, την ΕΟΟ, και στην Κοινωνία, Εξόδου από την Ολόπλευρη Κρίση, του Κανιβαλικού Καπιταλισμού.
Χρειαζόμαστε άμεσα ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ προκειμένου οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί αυτού του τεράστιου πλούτου, να απολαμβάνουν σύγχρονη ΔΩΡΕΑΝ, οδοντοστοματική περίθαλψη. Που θα στηρίζεται σε Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης Ιατρούς με υψηλό αίσθημα Κοινωνικής Ευθύνης. Ο οποίος θα λειτουργεί κάτω από εργατικό και, κοινωνικό έλεγχο. Και θα χρηματοδοτείται από τα Ασφαλιστικά ταμεία και το Κράτος.
Παράλληλα όποιος συνάδελφος επιθυμεί το ιδιωτικό ιατρείο να μπορεί να λειτουργεί με τιμές οι οποίες θα καθορίζονται από τον Σύλλογο και τα ταμεία.
Φαντάζουν Ουτοπικά όλα αυτά; Καθόλου. Γιατί δεν είναι ουτοπία να θέλεις να ζεις με αξιοπρέπεια, να στηρίζεσαι και να στηρίζεις μια κοινωνία που μέλημά της είναι οι ευτυχία των μελών της, και όχι η δύναμη του κάθε Σάλλα, Μαρινάκη....! Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η συλλογική μας δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την Ανατροπή της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης, με έξοδο από την λαιμητόμο της ΕΕ και του Ευρώ. Απαντάμε στο παραλυτικό κοίταγμα της κόμπρας, πως αρνούμαστε να πληρώσουμε το Χρέος γιατί Δεν είναι δικό μας!!! Επιβάλλουμε την κατάργηση όλων των δανειακών συμβάσεων και τα μνημόνια, Επιβάλλοντας Φορολογία σε αυτούς που ξεδιάντροπα φοροδιαφεύγουν. Εφοπλιστές, Τραπεζίτες, κατασκευαστικές εταιρίες, Βιομήχανους.
Εθνικοποιώντας όλους τους βασικούς άξονες της οικονομίας της χώρας δίχως αποζημίωση των μετόχων τους. Εξάλλου το ίδιο πράγμα δεν κάνουν αυτοί, σε σχέση με τους εργαζόμενους, όταν απαιτούν επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών τους, ρίχνοντας τα βάρη σε εμάς;
Μόνο με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της χώρας σε σύγκρουση με τα πολιτικά τσιράκια του κάθε Μπόμπολα, θα μπορέσει αυτός ο λαός να ζήσει μια αξιοβίωτη ζωή σε μια εποχή που τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου μπορούν να απελευθερώσουν δημιουργικά την ανθρωπότητα από το όνειδος της επιβίωσης, ανοίγοντας τεράστιες λεωφόρους ελευθερίας, αληθινής συμμετοχικής δημοκρατίας των εργαζομένων.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ
ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

Το μέλος του Δ.Σ. Ο.Σ.Ι.
Σπύρος Σταχούλης