Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ενιαίος φόρος ακινήτων: Στα 50.000 ευρώ το αφορολόγητο

Οι συντελεστές από 0,1% ως 2%

Με αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και συντελεστές φόρου που θα ξεκινούν από 0,1% και θα φθάνουν μέχρι 2% θα εφαρμοστεί ο νέος ενιαίος φόρος σε όλα τα ακίνητα.
Η διακομματική επιτροπή για το νέο φορολογικό σύστημα που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη συμφώνησε ο νέος ενιαίος φόρος που θα επιβαρύνει όλα τα ακίνητα θα υπολογίζεται με κλίμακα στην οποία θα υπάρχει αφορολόγητο όριο και συντελεστές χαμηλότερους του 2%.
Το ακριβές ύψος του αφορολογήτου ορίου δεν καθορίστηκε, όμως θεωρείται βέβαιο ότι το όριο αυτό θα είναι τουλάχιστον 50.000 ευρώ και θα εφαρμόζεται σε ατομικό επίπεδο.
Οι τελικές αποφάσεις για το ύψος του αφορολόγητου, τους φορολογικούς συντελεστές και τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
 Ο νέος φόρος τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους περίπου 5 εκατ. νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας με στόχο ετήσια έσοδα 3 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr