Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η «Δωδώνη» θα κρατήσει τις περυσινές τιμές στο γάλα…

Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν μείωση

Δέσμευση ότι θα παραληφθούν όλες οι ποσότητες των παραγωγών

 

Χωρίς εκπλήξεις για τους παραγωγούς και διαψεύδοντας τις «Κασσάνδρες» που ήθελαν τη νέα Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» να μειώνει τις τιμές στο γάλα, το Δ.Σ συνεδρίασε χθες και αποφάσισε να κρατήσει τις περυσινές τιμές. Και αυτό, γιατί εκτίμησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα και πολύ περισσότερο ο κλάδος της κτηνοτροφίας.
Στην πολύωρη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους και εκφράστηκε η ανάγκη στήριξης τους από τη Διοίκηση, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα. Άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση, οι νέοι ιδιοκτήτες έδειξαν τις προθέσεις τους εξοφλώντας όλους τους παραγωγούς, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για μήνες και αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα, ακόμη και επιβίωσης.
Οι τιμές…Οι τιμές στο γάλα έχουν ως εξής:
• Αγελαδινό 0,45 ευρώ το κιλό, ως τιμή βάσης που θα φτάσει στο 0,47 αναλόγως των ποιοτικών χαρακτηριστικών του γάλακτος,
• Πρόβειο 1,05 ευρώ το κιλό για όσους δεν λαμβάνουν προκαταβολή και
• Γίδινο 0,58 ευρώ το κιλό.
Έτσι μπήκε και ένα τέλος στο σήριαλ που εξέτρεφαν πολλοί όλο αυτό τον καιρό, ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν ανακοινώνουν τις τιμές και κρατούν σε αγωνία τους παραγωγούς, την ίδια στιγμή που είχαν εξοφληθεί όλοι με τις περυσινές τιμές και χωρίς περικοπές.
Στήριξη… Εκ μέρους της Διοίκησης και του Προέδρου της εταιρίας, Mi­chael O' Neill, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η «Δωδώνη» θα στηρίξει τους παραγωγούς και θα προχωρήσει με σχεδιασμό και μεθοδικότητα στην ανάπτυξη της εταιρίας.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο δεν εξέδωσε η «Δωδώνη» για τον καθορισμό των τιμών. Σύμφωνα με πληροφορίες για αυτές θα ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι από τις υπηρεσίες της εταιρίας. Τέλος υφίσταται η δέσμευση της Διοίκησης για την παραλαβή όλων των ποσοτήτων γάλακτος των παραγωγών.