Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων που διαπράχθηκαν από 45χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων

Μετά την πρόσφατη σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλγερίας για διαρρήξεις οχημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων  και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψε η εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, ύστερα από εξέταση στοιχείων της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης κατά τις νυκτερινές ώρες τις 14/15-12-2012, διαδοχικά και μέσα σε λίγες ώρες, διέρρηξε, σπάζοντας τα τζάμια, πέντε ακόμα οχήματα, από τα οποία αφαίρεσε είδη ρουχισμού, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.
Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος, σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του ( modus operandi ), αφού προέβαινε στην παρατήρηση του εσωτερικού των αυτοκινήτων και διαπίστωνε ότι υπήρχαν εμφανώς αντικείμενα, στη συνέχεια διερρήγνυε τα αυτοκίνητα, σπάζοντας τα τζάμια τους και αφαιρούσε ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματός τους από διάρρηξη ή κλοπή:
Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωμένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
Μην αφήνετε ποτέ το όχημα µε αναμμένη τη μηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόμα και αν βγαίνετε για μερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερμό όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείμενα, χρήματα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιμαλφή μέσα στο αυτοκίνητο.
Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιμο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήματος μέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο μέρος.
Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθμευσης (parking), να παίρνετε μαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχημα στοιχεία δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
Να αποφεύγετε να σταθμεύετε το όχημά σας σε ερημικά μέρη.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.