Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Κατασχέθηκαν πάνω από (324) κιλά κάνναβης στον Παλαιόπυργο Κόνιτσας


Συνελήφθη ένας 45χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, βρέθηκε και κατασχέθηκε χθες (06-11-2012) το απόγευμα σε δασώδη – απόκρημνη περιοχή στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα (324) κιλά.
Ειδικότερα, κοντά στο πέτρινο γεφύρι «Γκρέτσι» του ποταμού Γορμού στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, εντοπίστηκε να κινείται ομάδα ατόμων, εκ των οποίων το ένα άτομο προπορεύονταν και ακολουθούσαν τα υπόλοιπα, μεταφέροντας ταξιδιωτικούς σάκους με ναρκωτικά, μέσα από δύσβατα μονοπάτια.
Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον προπορευόμενο δράστη, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη ενώ οι υπόλοιποι εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής και το σκοτάδι, τράπηκαν σε φυγή.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν έντεκα (11) ογκώδεις ταξιδιωτικοί σάκοι, με τριακόσια έντεκα (311) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (324) κιλών και (920) γραμμαρίων.
Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 45χρονου.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί επιπλέον μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.