Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αποστολές ξένων δημοσιογράφων φιλοξενεί η Περιφέρεια Ηπείρου

Τουριστικούς προορισμούς, μνημεία, αξιοθέατα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου προγραμματίστηκε να επισκεφτούν δύο αποστολές ξένων δημοσιογράφων, Γερμανών και Αμερικανών, που την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφτούν την περιοχή μας.

Η φιλοξενία και ξενάγηση των ξένων αποστολών εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την προβολή της Ηπείρου ως προορισμός διακοπών από το εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και δημοσιογράφοι ηλεκτρονικών μέσων και εντύπων έχουν επισκεφτεί την Ήπειρο, αναδεικνύοντας μέσα από ρεπορτάζ και αφιερώματα, τις φυσικές ομορφιές, την γαστρονομία, τον πολιτισμό, τις εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, την θάλασσα και τους ορεινούς όγκους, που προσφέρονται στην Ήπειρο.
Η αποστολή των τεσσάρων Γερμανών δημοσιογράφων, από ταξιδιωτικά περιοδικά, ηλεκτρονικά έντυπα, και ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα επισκεφτεί την περιοχή μας το χρονικό διάστημα 13-18 Νοεμβρίου. Το διάστημα 14-17 Νοεμβρίου ένα τηλεοπτικό συνεργείο του δικτύου Globetrotten TV των Η.Π.Α. θα κινηματογραφήσει τοπία και μνημεία της Ηπείρου για την προβολή τους σε εκπομπή τουριστικού ενδιαφέροντος. Και οι δύο αποστολές θα επισκεφτούν μνημεία και τουριστικούς προορισμούς στο σύνολο της Ηπείρου.
Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την ξενάγηση και φιλοξενία των δύο αποστολών και ευχαριστεί τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, τους Δήμους, καθώς και τα Επιμελητήρια που στηρίζουν τις προσπάθειές της για την προβολή της Ηπείρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.