Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση μνήμης ή εκδήλωση αγγαρείας;

Κρίμα: Κατάφερε (ή μήπως το επεδίωξε;) η δημοτική αρχή του κ. Καψάλη να υποβαθμίσει και την εκδήλωση για τον Παύλο Μελά στον Παρακάλαμο.

Είναι απορίας άξιο ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να την μεταφέρει από πρωί σε απόγευμα.
Είναι εξοργιστικό να μην γίνεται ο παραμικρός σημαιοστολισμός στον Παρακάλαμο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, ώστε εκτός των άλλων να γινόταν και ενημέρωση των κατοίκων, που ούτε προσκλήσεις παίρνουν, ούτε εφημερίδες διαβάζουν, ούτε και φυσικά όλοι τους είναι με το ίντερνετ στο χέρι.
Κάποιοι αναζητούν άλλοθι στη βροχή.
Και αυτή να μην συνέβαινε τίποτε από τα παραπάνω δεν θα άλλαζε.
Πρώτη φορά που δεν τίμησαν την εκδήλωση βουλευτής ή περιφερειάρχης ή δεσπότης, οι δε στρατιωτικές και λοιπές αρχές υποεκπροσωπήθηκαν.
Ότι έχτισαν με κόπο ο πρώην πρόεδρος Παρακαλάμου Β. Ιωάννου και οι δημοτικές αρχές Στ. Βιρβίλη και Φ. Στεργίου, γκρεμίστηκαν σε μια μέρα.
Ο σημερινός πρόεδρος της κοινότητας, δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Παρακάλαμου, δεν είναι σε θέση να κινητοποιήσει τον κόσμο να δώσει το παρών σε μια εκδήλωση που πάνω από όλα διαφημίζει το χωριό.
Είναι ακατανόητη και η επιμονή του κ. Φούσα, να μονοπωλεί κάθε εκδήλωση στην περιοχή.
Εντάξει, γνωρίζουμε το ενδιαφέρον του και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του και πατρίδα μας, αλλά κάπου πρέπει να αφήσει και ένα περιθώριο ανάπτυξης και ενθάρρυνσης πρωτοβουλιών από άλλους ντόπιους και απόδημους κατοίκους.
Χαιρετισμό ο Αντώνης, ομιλία ο Στέφανος, αλήθεια δεν αντιλαμβάνονται ότι κάπου παρακουράζει η υπόθεση;
Εν τέλει, το φετινό πάθημα ας γίνει μάθημα.
Κι αν η δημοτική αρχή δεν μπορεί ή δεν θέλει να αναδείξει την εκδήλωση, του χρόνου ας αναλάβουν οι φορείς του Παρακαλάμου με τη στήριξη των πρώην δημάρχων και των πρώην προέδρων.