Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Super League: Παναθηναϊκός - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανάγκασε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, καθώς έφυγε  με την ισοπαλία (1-1).

Το παιχνίδι είχε δύο φανταστικά γκολ από τους Βελάσκες (28'), Ντε Βινσέντι (45') και μία κόκκινη, αυτή του Κατσουράνη στο 53'.

Οι γηπεδούχοι από νωρίς έδειξαν τις διαθέσεις του να ελέγξουν εκείνοι τον ρυθμό και να μην αφήσουν τους αντιπάλους τους να έχουν για αρκετό χρόνο την μπάλα στην κατοχή τους.
Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να είχαν την υπεροχή, αλλά αυτή αποδείχθηκε ανούσια, καθώς ο Φορναρόλι δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος, ενώ από Σισοκό και Μπαρμπαρούσης δεν είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα.
Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΣ πρόσεχε πρώτα τα μετόπισθεν και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να γίνει επικίνδυνος, χωρίς ωστόσο να το έχει καταφέρει.
Μετά τα μισά του πρώτου μέρους ο Φερέιρα άλλαξε πλευρές στους Μπαρμπαρούση, Σισοκό και αυτή η κίνηση απέδωσε καρπούς. Ο τελευταίος από τα αριστερά ήταν ο μοναδικός παίκτης που αποτελούσε πηγή κινδύνου για την άμυνα των Ιωαννίνων. Μάλιστα από τα πόδια του Ιβοριανού άσου ξεκίνησε και το γκολ του Παναθηναϊκού στο 28'.
Ο Σισοκό έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βελάσκες με γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ "κέρδισε" μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στις καθυστερήσεις έφτασε στην ισοφάριση. Ο Παπατζόγλου έβγαλε την κάθετη μπαλιά και ο Ντε Βινσέντι που έφυγε στην πλάτη της άμυνας με εναέριο βολτ πλανέ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καρνέζη φέρνοντας το ματς στα ίσα.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χρειάστηκε από νωρίς να αλλάξει τα πλάνα του. Ο Κώστας Κατσουράνης στο 52' πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι έχοντας την αριθμητική υπεροχή, στο 56' άγγιξαν το γκολ με τον Γεωργίου, ενώ η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε πέντε λεπτά με τον Φορναρόλι να στέλνει την μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι.
Ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τον Ζέκα, θέλοντας να προσθέσει ταχύτητα στην επίθεση, ενώ τοποθέτησε τον Μαυρία στη μεσαία γραμμή για να πιέσει περισσότερο και να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα. Οι "πράσινοι" πίεζαν για το γκολ που θα ους έβαζε και πάλι οδηγούς στο σκορ, όμως, άφηναν πολλά κενά στα μετόπισθεν, κάτι που παραλίγο να εκμεταλλευτεί ο Ιλιτς στο 68'.
Ο Πορτογάλος τεχνικός ρίσκαρε περισσότερο στο τελευταίο 20λεπτο, βάζοντας τον Πετρόπουλο στη θέση του Σεϊταρίδη. Ο υψηλόσωμος επιθετικός στην πρώτη του επαφή παραλίγο να χριστεί και σκόρερ, αλλά ο Ντεγκρούς με σπουδαία απόκρουση διόρθωσε το δώρο που πήγε να κάνει στον αντίπαλο του λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.
Η δεύτερη κίνηση του Χριστόπουλου από τον πάγκο -η πρώτη στο 16' με τον Κολοβέτσιο να μπαίνει στη θέση του τραυματία ΤΖημόπουλου- έγινε με σκοπό να κλείσει τις τρύπες στη μεσαία γραμμή. Ο Τζάνης τοοθετήθηκε στον άξονα και ο Ντε Βινσέντι πήγε στον πάγκο, έχοντας κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο.
Αν κάποιος έβλεπε το παιχνίδι μόνο στα τελευταία λεπτά θα νόμιζε πως ο ΠΑΣ είχε παίκτη λιγότερο και όχι οι "πράσινοι". Ο Παναθηναϊκός είχε εγκατασταθεί στην περιοχή του Ντεγκρούς και στο 85' ο Πετρόπουλος έχασε ακόμα μία ευκαιρία για να πετύχει το 2-1 και να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.
Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μέχρι το τέλος και απέσπασαν τη δεύτερη τους ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός δεν θα θέλει να θυμάται για αρκετό καιρό αυτή τη μέρα, αφού το μεσημέρι είχε δύσκολη κλήρωση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ το βράδυ "πέταξε" δύο βαθμούς.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σισοκό, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ, Φορναρόλι, Σεϊταρίδης, Μπαρμπαρούσης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος και Βελάσκες.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος, Μιχαήλ, Πατσατζόγλου, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Ντεβιτσέντι, Βίλα, Γεωργίου και Τσουκαλάς.