Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Όχι» σε πρόωρες παραιτήσεις εκπαιδευτικών

Δεν αποδέχεται παραιτήσεις εκπαιδευτικών ενόψει συνταξιοδότησης



Το υπουργείο Παιδείας δεν αποδέχθηκε τις πρόωρες παραιτήσεις εκπαιδευτικών ενόψει συνταξιοδότησης, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι εν λόγω αιτήσεις δεν συνοδεύονταν από τα δικαιολογητικά που απαιτεί η κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων διαδικασία, καθώς πρόκειται για παραιτήσεις που υποβλήθηκαν πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη προθεσμία (1η - 10 Ιουλίου 2012).
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση παραίτησης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους -και όχι στο τέλος αυτού, όπως εκ νόμου ορίζεται- μόνον για εξαιρετικούς λόγους, σοβαρές ασθένειες ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Από τον έλεγχο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες, διαπιστώθηκε πως στις περισσότερες από αυτές (75 πρωτοβάθμιας και 10 δευτεροβάθμιας) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιορίζονται σε μια υπεύθυνη δήλωση χωρίς καν να κατονομάζονται ούτε και να αποδεικνύονται οι σοβαροί λόγοι, ενώ ορισμένοι εκπαιδευτικοί, που επικαλέσθηκαν λόγους υγείας, προσκόμισαν βεβαίωση ιδιώτη γιατρού.
Κατόπιν αυτών και παρά τη θετική γνωμοδότηση των αντίστοιχων Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η αρμόδια Διεύθυνση θεώρησε ότι καταστρατηγείται η σχετική νομοθετική διάταξη και προχώρησε σε αρνητικές εισηγήσεις.
Οι εισηγήσεις αυτές παρέμειναν ίδιες κατά τη θητεία όλων των ηγεσιών που ανέλαβαν μέχρι τώρα καθήκοντα στο υπουργείο Παιδείας.