Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών και διαστρέβλωσης»

«Είχαμε απέναντί μας μια ανίερη συμμαχία δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας που έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει τον πόθο του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη και για ζωή με αξιοπρέπεια. Είμαστε ευτυχείς για την αντοχή και την υποστήριξη ενός τόσο μεγάλου μέρους του λαού μας που πολλαπλασίασε τα ποσοστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν κατάφερε τελικά να πάρει την 1η θέση, αποτελεί πια τον βασικό κορμό της αντιμνημονιακής στάσης του λαού». Αναφερόμενος στο νικητή των εκλογών σημείωσε:
\«Εχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβένρηση στη βάση των δικών του προγραμματικών επιλογών. Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις. Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Και ερμήνευσε το αποτέλεσμα των εκλογών ως απόρριψη του Μνημονίου: «Τα μέτρα της λιτότητας και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης. Η απόρριψη του Μνημονίου είναι ξεκάθαρη και επαναλαμβανόμενη λαϊκή εντολή. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να έχει σοβαρά υπόψιν της ότι στα μεγάλα θέματα δεν μπορεί να προχωρά όπως πριν με μία πολιτική που βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση».
Κατέληξε δε λέγοντας:
«Η πρότασή μας για ανατροπή μνημονίου αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Από τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα με την πεποίθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας».

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr