Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση του δρόμου Ιωάννινα- Καλπάκι- Κακαβιά

Με ερώτησή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Οικονόμου, ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση του δρόμου Ιωάννινα- Καλπάκι- Κακαβιά.
Ο κ. Οικονόμου στην ερώτηση που κατατέθηκε προς τον Υπουργό Υποδομών, κ. Μάκη Βορίδη, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο τμήμα παρουσιάζει μια τριτοκοσμική εικόνα με έντονες φθορές στον ασφαλτοτάπητα, προβληματική σήμανση και έντονη φθορά λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της αυξημένης χρήσης εξαιτίας -μεταξύ άλλων- των εμπορευματικών μεταφορών. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να θρηνούμε κάθε χρόνο δεκάδες συνανθρώπους μας και είναι ενδεικτικό ότι το σύνολο της διαδρομής Αντίρριο- Κακαβιά κατέχει θλιβερή πρωτιά στα πολύ σοβαρά και θανατηφόρα ατυχήματα.
Ο κ. Οικονόμου ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της ασφάλειας του συγκεκριμένου τμήματος μέχρι την Κακαβιά και τονίζει ότι «η αποκατάσταση της ασφάλειας στο δρόμο που βρίσκεται σε χρήση είναι η επείγουσα προτεραιότητα. Πρέπει να γίνει άμεσα, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Οδικής Ασφάλειας και ανεξάρτητα από την πορεία του έργου της Ιόνιας Οδού και την ολοκλήρωση του Δυτικού Άξονα».