Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνή Έκθεση για την προώθηση των Εναλλακτικών Μορφών τουρισμού

Με στόχο την προβολή και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ήπειρος, η Περιφέρεια συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση NEXUS που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC της Αθήνας.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης που έγιναν, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη το απόγευμα της Πέμπτης (29 Μαρτίου), παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που είχε την ευκαιρία σε σύντομη συζήτηση με τον Υφυπουργό, να τον ενημερώσει σε γενικές γραμμές για τα προβλήματα και τις προοπτικές του τουρισμού και ιδιαίτερα των εναλλακτικών μορφών στην Ήπειρο.
Ο Περιφερειάρχης παρέλαβε επίσης το βραβείο που απονεμήθηκε στην Περιφέρεια από τους διοργανωτές για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και το πλούσιο προϊόν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος.
Η Διεθνής Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Απριλίου και οι εκθέτες που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να εστιάσουν σε νέες εμπορικές συνεργασίες με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, κυρίως από χώρες της Ευρώπης. Οι θεματικές ενότητες αφορούν τον θρησκευτικό, πολιτιστικό, θαλάσσιο, ορειβατικό, περιπατητικό, γαστρονομικό τουρισμό, τον Αγροτουρισμό, spa & wellness κ.α.. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τελεί υπό τη σκέπη της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία εκπροσωπήθηκε στα εγκαίνια από τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, τον τιτουλάριο μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο και τον αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο (που εκ μητρός κατάγεται από το Μολυβδοσκέπαστο).
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στην Έκθεση, υπογράμμισε ότι: «η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την ενιαία τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν, επιζητεί συνεχώς νέες αγορές, προβάλλει κάθε δυνατότητα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προσέλκυση τουριστών προς κάθε γωνιά και περιοχή. Με γνώμονα αυτές τις αρχές, συμμετέχει και στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού. Η Ήπειρος διαθέτει πολλές και ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Έχει τις υποδομές, έχει μοναδικό φυσικό περιβάλλον, πλούσια ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, προσφέρει δυνατότητες τουρισμού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε όλοι, φορείς, υπηρεσίες και επαγγελματίες να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, να κινηθούμε ενιαία, ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/