Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΣΟΒΟ: Ξεσηκωμός για την κατάργηση του ΙΚΑ

Άδικη και άστοχη η απόφαση δηλώνει ο δήμαρχος
Η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Μέτσοβο συναντά την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Νίκου Τσομπίκου και του δημοτικού συμβουλίου, αφού θα σημάνει ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και την κατάργηση της μοναδικής διοικητικής υπηρεσίας που έχει απομείνει στην έδρα του δήμου Μετσόβου. Πρόσφατα έκλεισε η ΔΟΥ που συγχωνεύτηκε με αυτές των Ιωαννίνων.
Ακατανόητη απόφαση
Σε ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου Μετσόβου επισημαίνεται: «Είναι κοινή πεποίθηση του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των πολιτών του Δήμου μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κομματικές ένταξης ότι η απόφασή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Μέτσοβο είναι μια απόφαση ιδιαίτερα άδικη, άστοχη και ακατανόητη. Δεν είναι δυνατόν να έχει μείνει μία μόνο διοικητική υπηρεσία στην έδρα του δήμου μας και να προωθείται η κατάργηση αυτής».
Σύμφωνα με το δήμαρχο, η κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Μετσόβου θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών σε ένα Δήμο με έντονο ανάγλυφο, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των κοινοτήτων και ανάμεσα στην έδρα του νομού και ανεπαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση.
Ταλαιπωρία και κόστος για τους δημότες
Όπως σημειώνει ο κ. Τσομπίκος, ο δήμος Μετσόβου είναι μια περιοχή, με απομακρυσμένους οικισμούς και είναι αδύνατον να χρειάζεται να πηγαίνουν οι κάτοικοι στα Γιάννινα για να εξυπηρετηθούν, καθώς θα πρέπει να διανύσουν τουλάχιστον 50 με 80 χιλιόμετρα.
Προσθέτει ακόμη, ότι τα σημερινά δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, και τα εμπόδια της καθημερινότητας που προστίθενται συνεχώς, καθιστούν ιδιαίτερα δυσλειτουργική την εμπορική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας, όσο και την αγροτική - κτηνοτροφική,
Προειδοποίηση και απαίτηση για λύση
«Με αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία αγνοεί προκλητικά την ουσιαστική εξυπηρέτηση των δημοτών και απαξιώνει τελείως το Δήμο μας, όταν μάλιστα η κεντρική εξουσία με περισσό θράσος κάνει λόγο για ανάπτυξη της υπαίθρου και του πρωτογενή τομέα», τονίζει με νόημα ο δήμαρχος και προειδοποιεί:
«Δηλώνουμε απερίφραστα ότι είναι αδιαπραγμάτευτο να μην κλείσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Μέτσοβο και είναι απαίτησή μας να δοθεί άμεσα λύση, ιδιαίτερα σ' αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.
Καλούμε τους ιθύνοντες την ύστατη στιγμή να επικρατήσει η λογική και το συμφέρον των πολιτών, όπως άλλωστε είναι χρέος τους».

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr/