Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Νέο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες

Παράταση μισής ώρας για την εξυπηρέτηση του κοινού με απόφαση του  Ντίνου Ρόβλια.



Παρατείνεται κατά μισή ώρα το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Ντίνου Ρόβλια.
Με την ίδια απόφαση ορίζεται πως οι δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούν να αλλάζουν το ωράριο εισόδου του κοινού χωρίς, πρώτα απ’ όλα, να εξετάζουν αν η συγκεκριμένη ρύθμιση εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους πολίτες.
Ειδικότερα οι ρυθμίσεις για τις ώρες εισόδου του κοινού τροποποιήθηκαν, ως εξής:
*Η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες που ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου (12.00-14.30) θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 12.00-15.00.
*Για τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τις δημόσιες διαχειρίσεις, το πέρας εισόδου κοινού ορίσθηκε αντί στις 14.00 στις 14.30.
Σε περίπτωση όμως που υπάρχει συνεργασία, (π.χ. υποχρέωση κατάθεσης χρημάτων μετά το πέρας των συναλλαγών), με πιστωτικά ιδρύματα και αυτή καθίσταται δυσχερής, λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου, η ώρα εισόδου του κοινού παραμένει ως είχε.
*Η είσοδος του κοινού στα γραφεία υποδοχής πολιτών και στα γραφεία πρωτοκόλλου αντί 07.30-15.00 θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 07.30-15.30.
Κατά τα λοιπά, δεν εθίγησαν οι ισχύουσες ώρες εισόδου και εξυπηρέτησης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και λοιπούς φορείς του Δημοσίου.
Με την έννοια αυτή, δεν καθιερώθηκε για όλες τις υπηρεσίες ωράριο εισόδου και εξυπηρέτησης πολιτών από 09.00-15.00, όπως λανθασμένα θεωρήθηκε από ορισμένους φορείς.