Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Επανέρχονται οι απολυμένοι της πρώην ΣΒΕΚΗ

Ζητώντας την παραίτηση του ΙΚΑ από την ανακοπή του πίνακα πλειστηριασμού.


Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών οι 43 απολυμένοι από την πρώην ΣΒΕΚΗ διαμαρτύρονται για την ενέργεια του ΙΚΑ να ασκήσει ανακοπή σε βάρος τους και κατά του πίνακα κατάταξης δανειστών που συνέταξε η αρμόδια συμβολαιογράφος Ιωαννίνων για τη διανομή του εκπλειστηριάσματος από την εκποίηση του ακινήτου της στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, κάτι που ουσιαστικά μπλοκάρει τις διαδικασίες για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τους αναγκάζει να τα διεκδικήσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Μέχρι την διενέργεια του τελευταίου πλειστηριασμού ίσχυε η κατάταξη που άφησε εκτός τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, αλλά ο νέος νόμος που βάζει τα ταμεία στην ίδια κατάταξη με τους εργαζόμενους, αν και προέβλεπε εξαίρεση για τους εν εξελίξει πλειστηριασμούς, έδωσε τη δυνατότητα στο ΙΚΑ να προχωρήσει σε ανακοπή και να μην εκτελεστεί ως είχε συνταχθεί ο πίνακας κατάταξης.
Οι πρώην εργαζόμενοι με τη δεύτερη ανοιχτή επιστολή-διαμαρτυρία περιγράφουν όσα συνέβησαν, την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση και ζητούν να παρέμβουν οι τοπικοί φορείς και παράγοντες, ώστε να αποσύρει την ανακοπή το ΙΚΑ.
Η επανεμφάνισή τους δείχνει πως μετά την πρώτη «όχληση» δεν βρέθηκε λύση στο θέμα και ζητούν από όλους τους φορείς να τους στηρίξουν.
Να θυμίσουμε πως το ΙΚΑ άσκησε ανακοπή κατά του πίνακα κατάταξης, σύμφωνα με τον οποίο τα χρήματα από τον πλειστηριασμό της ΣΒΕΚΗ δίνονται σε σειρά προτεραιότητας, ισχυριζόμενο ότι έπρεπε να καταταγεί κι αυτό προνομιακά, μαζί με τους εργαζόμενους.
«Η δικάσιμος ορίστηκε για το Φλεβάρη του 2013, που σημαίνει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορέσουμε να εισπράξουμε τις απαιτήσεις μας το 2015 και μετά», αναφέρουν οι εργαζόμενοι οι οποίο κλείνοντας την ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Μας σέρνει στα δικαστήρια για δύο μέχρι τέσσερα χρόνια, χωρίς να μπορούμε να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας, που θα παραμένουν άτοκα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σε μια περίοδο που όλοι μας περιμέναμε τον ιδρώτα μας για να μπορέσουμε να βγάλουμε το χειμώνα που έρχεται. Είμαστε 43 εργαζόμενοι, 43 οικογένειες που πλήττονται ήδη από την ανεργία,
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παραπάνω πράξη του ΙΚΑ. Ζητούμε την άμεση παραίτηση του από την ανακοπή που άσκησε. Ας στραφεί στην κατεύθυνση των μεγαλοοφειλετών και της τεράστιας γνωστής εισφοροδιαφυγής και να μην προσπαθεί να ψαρέψει στα εύκολα, κλέβοντας την μπουκιά ψωμιού από το στόμα των εργαζομένων».

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr