Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων

Οι βασικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και των χιονοπτώσεων, τέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, φέτος με την κατάργηση της ΔΕΣΕ και την ανάληψη της ευθύνης και του Εθνικού Δικτύου από την Αιρετή Περιφέρεια, ο συντονισμός θα είναι καλύτερος καθώς θα είναι δυνατός πλέον ο καθαρισμός του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου με τα ίδια μηχανήματα.
Όσον αφορά το εθνικό δίκτυο αυξημένη ετοιμότητα θα υπάρχει σε τρία σημεία:
Στη Βίγλα, στην Καννέτα και στην Ε. Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς.
«Στόχος μας είναι να μη μείνει κανένας οικισμός κλειστός από τα χιόνια», τόνισε ο Περιφερειάρχης. Αναφερόμενος στους καθαρισμούς των αποστραγγιστικών τάφρων, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια και οι Περιφερειακές Ενότητες, από τη στιγμή που οι ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους, συνεχίζουν να συνδράμουν στις εργασίες που απαιτούνται, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους.
«Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και η συνεργασία όλων είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε», πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρος Καχριμάνης.


Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, στην εισήγησή του, υπογράμμισε ότι η επιτυχία στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων έγκειται στην πρόληψη, στο συντονισμό και στη συνεργασία.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναφορά και στην αντιπυρική περίοδο, για την οποία Περιφερειάρχης, Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας κ.α., επισήμαναν την άριστη συνεργασία που υπήρξε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σημαντικό έργο που αυτή επιτέλεσε για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που υπήρξαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης, ο Επιτελάρχης της 8ης Μεραρχίας Πεζικού, συνταγματάρχης Κ. Παύλου, ο Διοικητής της Δ/σης Πυροσβεστικής Ιωαννίνων Μ. Κλείτσας, ο Αστυν. Υποδ/ντής Ηλ. Ντόντης, οι δήμαρχοι Μετσόβου Ν. Τσομπίκος, Ζίτσας Δ. Ρογκότης, οι αντιδήμαρχοι Β. Τζουμέρκων Στ. Γκορτζής, Κόνιτσας Κ. Παγανιάς κ.α.
Παρέστησαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ι. Καραμπίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Παπαχρήστου, και εκπρόσωποι από: Γ.Γ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση, 5η ΕMΑΚ, ΟΤΕ, Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου- Αώου & Πίνδου, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Διεύθυνση Δασών, Ερυθρό Σταυρό, Ραδιοερασιτέχνες Ιωαννίνων.
Παρόντες ήταν επίσης οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, στις έδρες των οποίων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες ανάλογες συσκέψεις.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr