Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Στην πρόληψη και στην κινητοποίηση των κατοίκων ακριτικών περιοχών σε ζητήματα υγείας στοχεύει το υπουργείο Υγείας με την εφαρμογή δύο δράσεων

Στην πρόληψη και στην κινητοποίηση των κατοίκων ακριτικών περιοχών σε ζητήματα υγείας στοχεύει το υπουργείο Υγείας με την εφαρμογή δύο δράσεων στο δήμο Πωγωνίου.

Η πρώτη δράση αφορά προληπτικές εξετάσεις από παθολόγους, ορθοπεδικούς και καρδιολόγους το διάστημα 10-12 Αυγούστου στα δημοτικά διαμερίσματα Βήσσανης, Καλπακίου και Κάτω Ραβενίων.
Η συγκεκριμένη δράση γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Δήμο Πωγωνίου.


Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Δημόπουλος υπογράμμισε πως το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του προγράμματος, με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την προληπτική ιατρική, την άθληση και τη διατροφή. Μάλιστα ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε την πρόθεση της διοίκησης του νοσοκομείου να συνεχίσει αυτές τις πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ.  Κώστας Καψάλης ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάζονται για την υλοποίηση αυτής της δράσης ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, όπου οι κάτοικοί τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, ειδικά στη σημερινή δύσκολη
 συγκυρία, συμπλήρωσε.
Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Πωγωνίου συνδράμει με κάθε τρόπο.
Οι προληπτικές εξετάσεις θα γίνονται στα αγροτικά ιατρεία και το περιφερειακό ιατρείο του Δήμου από τις 9 έως τη 1.


Η δεύτερη δράση του σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας αφορά την προώθηση της σωματικής άσκησης. Στο πλαίσιο της δράσης θα διατεθούν ποδήλατα στο Δήμο Πωγωνίου και συγκεκριμένα σε κατοίκους στα Κάτω Ραβένια από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης μέσω του προγράμματος «Το ποδήλατο στη ζωή μας».


Ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου κ. Σάκης Τζαλαλής αναφέρθηκε στους στόχους των δύο δράσεων και ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάζονται για την καλύτερη δυνατή υλοποίησή τους.