Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα

Στόχος η επαναφορά στην ανάπτυξη στα μέσα του 2012.



Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να χρειαστούν επιπρόσθετες παρεμβάσεις εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια της ομιλίας τους σε εκδήλωσης που διοργάνωσαν η EFG Eurobank και το Χρηματιστήριο Αθηνών.


Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην βούληση της κυβερνήσεως για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ το 2011, κάτι που -όπως είπε- δυσχεραίνεται από την εμβάθυνση της ύφεσης.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο συντάχθηκε με στόχο για αρνητική ανάπτυξη 3,8%, ενώ πλέον αυτή η εκτίμηση αναθεωρείται στο -4,5%. Στο σημείο δε αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συζητήσεως του θέματος με την τρόικα και επιβεβαίωσε πως παραμένει ο στόχος για επαναφορά στην ανάπτυξη στα μέσα του 2012.
Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις τόνισε πως έχουν δρομολογηθεί σε τομείς όπως η ενέργεια, τα τυχερά παιχνίδια, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ενώ είπε πως η κυβέρνηση παρά τις συνθήκες δεν υιοθετεί αμιγώς ταμειακή προσέγγιση στις ιδιωτικοποιήσεις.
Για την φορολογία ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα γίνει προσπάθεια αποκατάστασης αδικιών και ερωτηθείς σχετικώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο.