Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ημερήσια Διάταξη συνεδρίασης (2 Αυγούστου) Επιτροπής Περιβάλλοντος

Την Τρίτη 2/8/2011 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση αποφάσεων 5ου Πρακτικού της Συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου
2.Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου Π.Ε. Ιωαννίνων, του Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων (ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων) καθώς και την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης, που αφορά στην εκπόνηση και εφαρμογή επιχορηγούμενου από το ΥΠ.ΠΟ.Τ. προγράμματος συνεργασίας.
(Εισήγηση Δ/νση Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου).
3.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Αιολικό Πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 12 MW που βρίσκεται στη θέση «Βάραθρον» του Δ. Ηγουμενίτσας (τ. Δ.. Ηγουμενίτσας και Παραποτάμου) Π.Ε. Θεσπρωτίας» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΑΡΑΘΡΟΝ – Ε.ΤΖΑΒΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
( εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
4.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Αιολικό πάρκο στη θέση «Τούρλα – Γρανίτσα - Φωλέα.» συνολικής ισχύος12,6 MW, που βρίσκεται στον καλλικρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία Spider Ενεργειακή A.E.
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
5.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας από 16.000 σε 32.500 όρνιθες κρεατοπαραγωγής καθώς και ανόρυξη υδρογεώτρησης βάθους 50μ». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κ. Δημήτριος Παπανδρέου του Παναγιώτη.
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
6.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: « Ίδρυση και λειτουργία της πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 39.000 πτηνών πάχυνσης (156 ισοδύναμα), τα οποία προέρχονται από μετεγκατάσταση και επέκταση υπάρχουσας μονάδας, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Κλεισούρα» της Τοπικής Κοινότητας Κόντσικας, Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου του Δήμου Ιωαννιτών». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η κ. Αθηνά Δήμου – Κολοβού.
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
7.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 24 MW , στη θέση «Γεραμπή», των Δήμων Γ. Καραϊσκάκη & Αμφιλοχίας, των Νομών Άρτας & Αιτωλοακαρνανίας αντίστοιχα.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «BUSINESS ENERGY A.E.».
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
8.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 16 MW , που βρίσκεται στη θέση «Ζυγαριά», των Καλλικρατικών Δήμων Σουλίου και Ζίτσας (πρώην Δ. Παραμυθιάς και Μολοσσών)». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «Spider Ενεργειακή A.E.»
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
9.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την τροποποίηση της αριθμ. 68196/4677/17-12-2010 απόφασης Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου, σχετικά με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: « Αμμοληψία από τον ποταμό Σαραντάπορο στη Δ.Ε. Μαστοροχωρίων του Δήμου Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.».
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
10.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Σταθμός ασύρματης μικροκυματικής ραδιοζεύξης του ραδιοφωνικού σταθμού με δ.τ. «SKY 99,2 MHz», μεταξύ κεραίας πομπού εγκατεστημένη σε κτήριο στην οδό Μοσχοπόλεως 27, στη Τ.Κ. Ιωαννιτών, στο Δήμο Ιωαννιτών, και κεραίας δέκτη στη θέση «Λυκοτόπι», στην Τοπική Κοινότητα Λιγκιάδων, της Δημοτικής Ενότητας Περάματος, του Δήμου Ιωαννιτών, του Ν. Ιωαννίνων».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κ. Νικόλαος Βρέλλης, εκπρόσωπος του Ρ/Σ με δ.τ. «SKY 99,2 MHz»
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
11.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την
αντιμετώπιση γεωτεχνικών προβλημάτων στην περιοχή του ποταμού Μετσοβίτικου (τμήμα π. Άραχθος- Περιστέρι της Εγνατίας Οδού , ΧΘ 7+150 ως 7+500). Φορέας πραγματοποίησης και
λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
12. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση NEXUS , στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr