Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Χαιρετίζει όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους μαθητές και όλους τους γονιούς που βρέθηκαν στους δρόμους και στις πλατείες και έδωσαν τη μάχη να μη περάσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων χαιρετίζει όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους μαθητές και όλους τους γονιούς που βρέθηκαν στους δρόμους και στις πλατείες τις δυο τελευταίες μέρες κι έδωσαν τη μάχη να μη περάσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξαθλίωσης των εργαζομένων και ξεπουλήματος της χώρας. Παράλληλα καταγγέλλει την κυβέρνηση για το όργιο καταστολής ενάντια στις δεκάδες χιλιάδες του λαού που με αφάνταστη γενναιότητα κατέβηκε στους δρόμους του αγώνα. Παρά την απίστευτη βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής, με επίσημη στολή ή στολή «παραλλαγής», τους τόνους χημικών, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς, τις κατά μέτωπο επιθέσεις τους, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του κόσμου.


Καταγγέλλουμε τη δολοφονική στάση της αστυνομίας που δεν δίστασε να μπει στο κτίριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας επί της οδού Ξενοφώντος και να ρίξει χημικά και δακρυγόνα. Παράλληλα με απίστευτη βιαιότητα τραυμάτισαν σοβαρά συναδέλφους μας της πρωτοβάθμιας στέλνοντας τους στο νοσοκομείο.


Παρά την ψήφιση του, από μια απονομιμοποιημένη πλειοψηφία στη Βουλή, το Μεσοπρόθεσμο, δεν θα περάσει! Ο λαός θα ανατρέψει κάθε προσπάθεια που θα συνεχίσει την πολιτική της ΕΕ, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, της τρόικας και του ΔΝΤ. Το χρέος δεν είναι του λαού μας, δεν το αναγνωρίζουμε και δεν το πληρώνουμε.


Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των σωματείων και της «πλατείας»


Αν δεν φύγουν, δεν θα φύγουμε.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΖΟΚΙΤΣΙΟΣ