Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Βάλαμε πάτο στο βαρέλι»!!!

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη  συνέντευξη Τύπου στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ευρωζώνη έδωσε χθες μια καθαρή και σαφή απάντηση στις αγορές», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «το πακέτο στήριξης της Ελλάδας έδωσε μεγάλη ανακούφιση στην ελληνική οικονομία».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μια «πανηγυρική διακήρυξη υπέρ του ευρώ», μέσα από ένα «ολοκληρωμένο σύστημα προληπτικών μέτρων» και απηύθυνε νέο κάλεσμα για συναίνεση.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «ασύμμετρος πόλεμος» στη διεθνή οικονομία, αναφερόμενος σε «οντότητες της αγοράς που δημιουργούν πολλά και ανυπέρβλητα προβλήματα στα κράτη και τους πολίτες».
«Υπάρχει μεγάλη ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας, που θα περάσει στην πραγματική οικονομία», τόνισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν πρέπει να επέλθει χαλάρωση των προσπαθειών.
Πρέπει να συνεχίσουμε στην εφαρμογή του προγράμματος».
Ο υπουργός Οικονομικών είπε, ακόμη, ότι το νέο πακέτο στήριξης αποτελεί «ομπρέλα προστασίας για τις ελληνικές τράπεζες».
Απευθύνοντας νέο κάλεσμα για συναίνεση, ο υπουργός είπε ότι «η εθνική συνεννόηση θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε το κλίμα και να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα στο εξωτερικό».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε προηγούμενες δηλώσεις του τόνισε ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ήταν απαραίτητες για να μει «πάτος στο βαρέλι», υπογραμμίζοντας ότι εξασφαλίστηκε η μεγαλύτερη θωράκιση των ελληνικών τραπεζών.