Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Λουκέτο» σε 1.900 κλινικές δημόσιων νοσοκομείων

83 διοικήσεις για το σύνολο των Νοσοκομείων!



«Λουκέτο» στις 1.900 κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας αλλά και στους δεκάδες αξιωματούχους του ΕΣΥ βάζει το υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα.


Το χρονοδιάγραμμα της «επέμβασης» στην οποία θα υποβληθεί διοικητικά και υγειονομικά το δημόσιο σύστημα υγείας ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο κατά τη διάρκεια της μηνιαίας συνάντησης του με τους διοικητές του ΕΣΥ στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΕΠΥ).


Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φιλοδοξεί να εξοικονομήσει το 2011 το ποσό των 1,35 δις ευρώ από τον χώρο της υγείας , εφαρμόζοντας μεταξύ άλλων και τις συγχωνεύσεις κλινικών και γενικά δομών υγείας.


Οι διοικητές θα μειωθούν κατά 30%, δηλαδή από τους 131 διοικητές θα παραμείνουν οι 83, καθώς τα νοσοκομεία μπαίνουν σε καθεστώς συνδιοίκησης. Ο νόμος ορίζει ότι τα νοσοκομεία κάθε νομού της χώρας διασυνδέονται και διοικούνται από ενιαίο συλλογικό όργανο διοίκησης. Πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται ο διοικητής του μεγαλύτερου σε αριθμό κλινών νοσοκομείου της περιοχής.