Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΡΤΑ: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για ΔΩΔΩΝΗ

Το Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων προχώρησε κατά πλειοψηφία στην έκδοση ψηφίσματος για τη ΔΩΔΩΝΗ.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στην συνεδρίασή του την είκοσι τρεις (23) Μαΐου 2011, ημέρα Δευτέρα, σχετικά με το θέμα του επικείμενου κινδύνου πώλησης των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ τις οποίες κατά 67% κατέχει η ΑΤΕ αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Τάσσεται αλληλέγγυα προς τους κτηνοτρόφους και τη δίκαιη αντίδρασή τους για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ, και οποιαδήποτε αλλαγή και να συμβεί, για να γίνει αυτή δεκτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι «αυτή να γίνει προς τα φυσικά μέλη της».
Η απροσδόκητη, αλλά εκφρασμένη πλέον και επίσημα, πρόθεση της διοίκησης της Α.Τ.Ε. να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων όλης της Ηπείρου και της τοπικής κοινωνίας.


Η “ΔΩΔΩΝΗ” Α.Ε. από τη δημιουργία της έως σήμερα στήριξε ουσιαστικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου προσφέροντας συγχρόνως προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στους Έλληνες και ξένους καταναλωτές, συμβάλλοντας με ποικίλους τρόπους στην ανάπτυξη της Ηπειρωτικής οικονομίας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα και αποτελεί το βηματοδότη της διαμόρφωσης των τιμών γάλακτος απ' τον παραγωγό Ήταν και πρέπει να παραμείνει η ναυαρχίδα της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα.
Το παρόν να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο».