Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τ.Ο.Ν.Δ. ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Απέστειλε επιστολή προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου εκφράζοντας την αντίθεση της και την απογοήτευση της για


Η Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Άνω Πωγωνίου απέστειλε επιστολή προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου εκφράζοντας την αντίθεση της και την απογοήτευση της για το κλείσιμο του Γυμνασίου Κεφαλοβρύσου.
Το αναλυτικό κείμενο της επιστολής:
«Προς: Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου
Κοιν.: 1)Βουλευτές Ν.Ιωαννίνων, 2)Περιφερειάρχη Ηπείρου, 3)Δήμαρχο Πωγωνίου, 4)ΕΛΜΕ Ν. Ιωαννίνων, 5)ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων.
Κα Διευθύντρια,
Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την πρόθεση σας να κλείσετε το Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου και να το μεταφέρετε από τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Δολιανών. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ενέργεια αυτή και θεωρούμε ότι είναι άδικη και λανθασμένη καθώς δεν λάβατε υπόψη σας ότι:
1ον) Η ευρύτερη παραμεθόρια περιοχή του Πωγωνίου είναι μια δύσβατη, ορεινή περιοχή με προβληματικό οδικό δίκτυο, γεγονός που καθιστά την όποια μετακίνηση των μαθητών, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, δύσκολη και επικίνδυνη για την ασφάλεια τους και δημιουργεί την εύλογη ανησυχία των γονιών.
2ον) Το επελεγέν για τη συγχώνευση Γυμνάσιο Δολιανών βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων και για τη μεταφορά των μαθητών θα απαιτείται πάνω από μια ώρα, κάτι πολύ κουραστικό και αντιπαιδαγωγικό ιδιαίτερα για το νεαρό της ηλικίας των μαθητών.
3ον) Τέτοιου είδους ενέργειες δεν ευνοούν την περιφερειακή ανάπτυξη και εναντιώνονται στην όποια προσπάθεια αποκέντρωσης καθώς το Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου είναι το μοναδικό Γυμνάσιο που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Πωγωνίου, οι κάτοικοι του οποίου είναι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι και η πιθανή κατάργηση του Γυμνασίου σήμερα, του Δημοτικού Σχολείου αύριο κλπ. θα εξαναγκάσει και το τελευταίο παραγωγικό κομμάτι της περιοχής μας να εγκαταλείψει τον τόπο του και να μετακινηθεί στις πόλεις.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε την άμεση επανεξέταση του θέματος και τη διατήρηση της λειτουργίας του Γυμνασίου Κεφαλοβρύσου.
Κεφαλόβρυσο, 31Μαρτίου 2011
Με τιμή. »
ΠΗΓΗ: http://www.epirusinfo.com/