Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΟΓΑ: Αντέχει έως 50 χρόνια σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες


Έως και 50 χρόνια αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα, όσον αφορά τις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με την αναλογική μελέτη που παρουσιάστηκε στη Βουλή.
Όπως αποδεικνύεται, από τις αναλογικές μελέτες που παρουσίασε ο αναπλαπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, οι συνολικές δαπάνες για τις συντάξεις των 4 μεγαλύτερων φορέων της χώρας μας (συμπεριλαμβανομένου και του ΟΓΑ), διατηρούνται σχεδόν σταθερές ως ποσοστό του ΑΕΠ από σήμερα και για τις επόμενες 5 δεκαετίες.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κουτρουμάνης το συμπέρασμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού τα 4 αυτά μεγάλα ταμεία καλύπτουν για κύρια σύνταξη 4.615.000 ασφαλισμένους που αποτελούν το 93% των ασφαλισμένων. Όπως τόνισε ο ίδιος «για τις κύριες συντάξεις δεν θα χρειασθούν άλλες αλλαγές. Δεν θα χρειαστούν παραπέρα αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Για τις επικουρικές που είναι ένα άλλο κεφάλαιο, οι αλλαγές θα γίνουν εφόσον αυτές προκύψουν από τις μελέτες αυτές και όπου χρειασθεί τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο κ. Κουτρουμάνης.