Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΠΩΓΩΝΙ: Αισθητά μειωμένη η κίνηση


Λίγοι ήταν οι εκδρομείς και οι επισκέπτες που ήρθαν στα χωριά του Πωγωνίου για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Η οικονομική κρίση, η έλλειψη χρημάτων και ο άστατος καιρός ήταν οι βασικοί λόγοι.
Την τελευταία μέρα περίμεναν οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αυξημένη η κίνηση αλλά με το σταγονόμετρο γίνονται οι αγορές από τους καταναλωτές που βγήκαν στα καταστήματα των χωριών, για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Οι φετινές γιορτές εξάλλου αναμένονται να είναι πιο «λιτές» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και των περικοπών σε μισθούς και δώρα.
Παρά τις εκτιμήσεις πάντως, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα έχει όλα τα «απαραίτητα» αφού οι περισσότεροι πολίτες επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές οικογενειακά και οικονομικά στο σπίτι.

Αυξημένη η κίνηση στα κρεοπωλεία της περιοχής. Στην καλή κίνηση στα κρεοπωλεία συνέβαλλαν και οι καλές τιμές.
Γεγονός πάντως παραμένει πως οι καταναλωτές τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος, έχουν μειώσει τις ποσότητες που αγοράζουν είτε για τις καθημερινές τους ανάγκες είτε για τα γιορτινά τραπέζια.