Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΣ


Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΣ: 
Από τον «Διαχειριστή»

Οι εκλογές τελείωσαν.
Οι πανηγυρισμοί κόπασαν.
Ο νεοεκλεγής Δήμαρχος έχει αρχίσει να οργανώνει το νέο «Καλλικράτειο» Δήμο Πωγωνίου.

Έχω μπροστά μου τα αποτελέσματα των δύο γύρων των Δημοτικών εκλογών.
Πολλά ερωτήματα και απορίες γέννιονται στο μυαλό μου.

Ποια στάση κράτησαν τα στελέχη και οι υποψήφιοι (Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι) του συνδυασμού «Όλοι Μαζί»;
Την δεύτερη Κυριακή πως ψήφισαν οι ψηφοφόροι της αριστεράς;

Τα αποτελέσματα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.
Πρώτη Κυριακή στον Άνω Καλαμά, ο κ. Ντόντης 18,00%, την δεύτερη Κυριακή 46,49%!!
Στον Παρακάλαμο 144 ψήφους, στο Ριάχοβο 28 ψήφους, στην Ιερομνήμη 45 ψήφους και στον Καταρράκτη 14 ψήφους την Πρώτη Κυριακή.
Στον Παρακάλαμο 323!! ψήφους, στο Ριάχοβο 47!! ψήφους, στην Ιερομνήμη 65!! ψήφους και στον Καταρράκτη 28!! ψήφους την Δεύτερη Κυριακή.

Δεν χωράει καμιά αμφιβολία.
Τα περισσότερα στελέχη και οι υποψήφιοι (Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι) του συνδυασμού «Όλοι Μαζί», μόλις ο κ. Στεργίου τους έδωσε το ελεύθερο να ψηφίσουν κατά συνείδηση, «μεταλλάχτηκαν» σε φανατικούς υποστηριχτές του κ. Ντόντη.
Οι απόψεις, οι θέσεις, οι ιδέες, η ιδεολογία, τα προγράμματα, οι μελέτες, οι αντιπαραθέσεις ξεχαστήκαν μονομιάς, και ξεκίνησαν ένα υπέρ πάντων αγώνα για τον κ. Ντόντη, που δεν τον έκαναν ούτε οι ίδιοι οι υποψήφιοι του κ. Ντόντη.
Η πικρία, το σοκ του αποκλεισμού, το χάσιμο της εξουσίας και της καρέκλας, μετατράπηκε σε μίσος και φανατισμό. Με την κίνηση τους αυτή φάνηκε ξεκάθαρα πόσο επιφανειακή και ευκαιριακή ήταν η «συστέγασή τους» κάτω από τον τίτλο «Όλοι Μαζί».

Δεν έχω καμιά διάθεση να αναφέρω στο ρόλο και την μικρή ή μεγαλύτερη συμμετοχή του καθενός υποψήφιου (Δημοτικού ή Τοπικού Σύμβουλου) του συνδυασμού «Όλοι Μαζί», στο σχέδιο της «Μεγάλης Ανατροπής».
Αυτά τα είδαμε όλοι μας και τα ξέρουμε από πρώτο χέρι.

Δυο λόγια θα πω για εκείνο τον συμπαθέστατο ηλικιωμένο Τοπικό Σύμβουλο του Παρακαλάμου (αυτόν με την φυλλάδα, ... τον σύντροφο), όργωσε στην κυριολεξία όλο τον Παρακάλαμο, (λένε ότι την τελευταία εβδομάδα χάλασε τρία ζευγάρια παπούτσια), σπίτι το σπίτι, από δύο και τρεις φορές, να διαλαλεί τα «καλά» που θα έχουν οι Παρακαλαμιώτες από την εκλογή του κ. Ντόντη και τις «συμφορές» που θα τους βρουν αν εκλεγεί ο κ. Καψάλης και αναλάβει αντιδήμαρχος ο κ. Βιρβίλης!!
Πως αλλάζει ο ανθρωπος! Κάποτε (τον προηγούμενο αιώνα) είχε ξεκινήσει ως επαναστάτης της αριστεράς, για να καταλήξει σήμερα στην αγκαλιά της δεξιάς.
Θα του ευχηθώ και στου Καρατζαφέρη!!

Για τους ψηφοφόρους της αριστεράς στον Καταρράκτη δεν ισχύουν κομματικές γραμμές (Λευκό-Άκυρο). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η «ηγετική προσωπικότητα» του πάρα λίγο (παρά γουρουνότριχα) υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου με το ΠΑΣΟΚ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο!
Θα ήταν λάθος να μην αναφερθώ στους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας.
Αφού τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλή θητεία, να τους θυμίσω ότι οι θέσεις στην Τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνιμες.
Αλαζονικές και αυταρχικές συμπεριφορές του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Οι Παρακαλαμιώτες και οι Δημότες του Άνω Καλαμά έχουν ξυπνήσει, δεν σηκώνουν τέτοια λάθη και τιμωρούν ανάλογα.